• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Uluçam: "Fakülteye ehil hocalar istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 23 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Batman Üniversitesi'nde İslami İlimler Fakültesi kuruluyor. Batman Üniversitesi'ne "İslami İlimler Fakültesi" kurulma kararını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam halkın ilahiyat fakültesinin açılması için yoğun talepte bulunduğunu kaydederek, hassasiyetlerinden dolayı Batman halkına teşekkür etti.

 

Üniversitelerin görevlerinin bilgi üretmek, yeni bilgilerle bulunduğu topluluğa hizmet etmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman Üniversitesi her ne kadar bir teknik üniversitesi olsa da, teknik birimlerin yanında insanların sosyal ihtiyacına cevap verecek ilahiyat gibi bazı kurumlarında bu üniversitede okutulması gerektiğine inandıkları ifade etti.

 

"Gençler materyalist bir zihniyetle yetiştirilmiş"

İslam İlimleri Fakültesi'nin bir ihtiyaç olduğunu ve halkın bu konuda yoğun bir talepte bulunduğunu kaydeden rektör Uluçam, "Gençler materyalist bir zihniyetle yetiştirilmiş. Zaten bugünkü kaos ve çıkmazın temel nedeni de bu olmalı. Biz burada üniversite ortamında bir inanç sisteminin olması gerektiğini, beşeri ilimlerle beraber bir ilahiyat fakültesinin de açılmasının uygun olduğunu düşündük. Kaldı ki bu sadece üniversitenin isteği değildi. Halkımızın da yoğun bir isteği vardı." diye konuştu.

 

Gençlerin artık gerçeği görmek isteğini belirten rektör Uluçam, "Gençler artık gerçeği görmek istiyor. Yaşadığı dinin gerçeği neler, onu öğrenmek istiyor. Bu bakımdan İslam İlimleri Fakültesi Batman başta olmak üzere halka halka Güneydoğu, Ortadoğu ve bütün dünyaya, Müslümanlığı net ve açık bir şekilde bilimsel yollarla anlatabilecek bir ortam oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

 

"Halkın bu hassasiyetine biz teşekkür ediyoruz"

İslam İlimleri Fakültesi için yoğun talep ve istekte bulunan vatandaşlara teşekkür eden rektör Uluçam, önümüzdeki sene faaliyete girecek olan İslam İlimleri Fakültesi'nin hayırlara vesile olması temenninde bulundu. Rektör Uluçam, "Müjde veriyoruz. Batman halkı başta olmak üzere bölgede yoğun bir talep vardı. Neden Batman Üniversitemizde ilahiyat fakültesi yok. Buyurun işte İslam İlimler Fakültesi. Halkın bu hassasiyetine biz teşekkür ediyoruz, katılıyor ve tebrik ediyoruz. Öğrencilerini göndermek isteyen veliler varsa okulumuzun kapısı açık. İnşallah hayırlı olur." şeklinde konuştu.

 

"İslam hakkıyla tanınıp temsil edilmedi"

İslam'ın hakkıyla tanınıp temsil edilmediğinden dolayı özellikle Amerika ve batının İslam'ı terörist olarak anlattığını ve İslam'ı terörle, insan haklarına karşı olmakla suçladığını kaydeden rektör Uluçam, "Üniversitemize yeni bir fakülte daha kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. İslami İlimler Fakültesi'nin kurulma kararının da kesinleşmesiyle Batman Üniversitesi çok önemli bir adım attı. Batman Üniversitesi büyümeye devam edecektir." dedi.

 

"Ehil hocalar istiyoruz"

Fakülteye alınacak hocalarda aradıkları niteliklere de değinen rektör Uluçam, "Burada görev yapmak isteyen bütün hocalarımıza diyoruz ki; biz Batman üniversitesi İslam İlimleri Fakültesi'nde İslam'ı tam bilen, ehlisünnet inancını çok iyi bilen hocalar istiyoruz." diyerek, şu ana kadar yaklaşık 10 kişinin başvurduğunu kaydetti. (M. Salih Özcan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir