• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Batman ADSM hizmetlerini Ankara'da tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığınca düzenlenen Çalıştaya katılan Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ilde yaptığı hizmetleri tanıttı.

 

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yapmış olduğu hizmetlerin sunumunun yapılması için davet edildikleri Çalıştay'da, Türkiye'de 40 tane ADSM'ye stant açma yetkisi verildi.

 

İlki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Çalıştay'da, Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti sunumunda farklı uygulamaların tanıtımı, sorunların ortaya konulup çözümleri noktasında yapılanlar ve yapılacak olanlar konuşulup geleceğe dair stratejik projelerin üretilmesi adına sunumlar yapıldı.

 

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Elif Kılıcıkan, Çalıştay da Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Ceza ve İnfaz Kurumları'nda açtıkları Cezaevi Diş Polikliniğinin oluşturulması sürecinde götürülen malzemelerin temini, görevlendirilen diş hekimlerinin görevlendirilmelerinin nasıl yapıldığı, hastalara uygulanan tedavi yöntemleri gibi konuları anlattı.

 

Ceza ve infaz Kurumu'nda yaklaşık 10 aydır hizmet verdiklerini ifade eden Kılıcıkan, orada yaptıkları hizmetleri anlattı.

 

Kılıcıkan, hizmet verdikleri sırada; bin 325 dolgu, 162 kuafaj, 317 kanal tedavisi, 18 tam Protez (metal kaideli- tek çene), 54 bölümlü Protez (metal Kaideli- tek çene), 233 adet venner kron (Seramik), 141 adet köprü gövdesi (akrilik-Seramik), bin 874 adet diş çekimi, 138 adet gömülü diş çekimi ve bin 234 adet alt üst çene detartraj (diş temizliği) yapıldığını kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir