• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Yayınevleri fuar yerinden şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Mevlana Türbesi'nin yanında açılan kitap fuarında stant açan çeşitli yayınevi yetkilileri, burada iş yapamadıkları gibi yağmur ve hırsızlık olaylarından dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

 

Yayınevleri adına konuşan esnaf Sami Gün, "Fuar çalışmasında biz yayınevlerine yer olarak Kültürpark belirtilmişti. Alanda büyük bir çadır kurulacak ve klima desteği sağlanacaktı. Daha sonra fuar organizasyonunun başlamasına bir gün kala Mevlana Türbesi'nin yanında fuarın kurulacağını öğrendik. Bütün yatırımlarımızı ve hazırlıklarımızı yaptığımız için bu saatten sonra dönüşü yapılamayacak bir duruma düştük" dedi.

 

Tek çadır yerine plastik küçük çadırlar kurulduğunu ve klima desteğinin de sağlanmadığını kaydeden Gün, "Yağmurdan dolayı ürünlerimizde bir takım hasarlar meydana gelmiştir. Diyanet İşleri ve Diyanet Vakfı organizasyonuna bu sıkıntılarımızı iletmemize rağmen bize yardımcı olmadılar. Bütün esnaflar olarak kendilerine sunduğumuz dilekçeyi geri çevirdiler. Daha sonra onların üst kademedeki yöneticileriyle görüşülmüş buradan da bize her hangi bir yardımda bulunulmamıştır. En son Başbakanlık İletişim Merkezi'ne bir şikâyet dilekçesinde bulunduk. Şuan yardım beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

 

Ciddi bir güvenlik sorunu yaşadıklarını belirten Gün, "İki yayınevimizde hırsızlık olayı yaşandı. Bir yayınevimizden cep telefonu çalındı. Başka bir yayınevimizden de içinde önemli evrakların olduğu bir çanta çalındı. Biz bu noktada güvenliğin artırılmasını ve yer değişikliğinden dolayı uğradığımız zararın tazmin edilmesini talep ediyoruz." diye konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir