• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
İHO-EBRAR Genç`li fakirleri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Avrupa `da faaliyette bulunan ve Dünya`nın birçok yerine yardım elini uzatan İHO-EBRAR Bingöl`ün Genç ilçesinde yardıma muhtaç ailelere et ve gıda yardımında bulundu.
 
İHO EBRAR`ın yardımlarını Bingöl`ün Genç ilçesinde yıllardır hayırlı faaliyetlerde bulunan ve bu konuda halkın güven ve takdirini kazanan Genç-Der dağıttı. Genç-Der`in, İHO EBRAR`ın yardımlarını titiz bir çalışma neticesinde belirledikleri ailelere ulaştırmaya başladığı gözlendi.
 
"Yardımlarından dolayı İHO EBRAR`a teşekkür ederiz"
Konuyla ilgili açıklama yapan Genç -Der Başkanı Ahmet Cana, "Rıza-i ilahi doğrultusunda dünyanın birçok yerine yardım elini uzatan İHO EBRAR, geçen yıl olduğu gibi bul yıl da Genç`teki yardıma muhtaç aileleri unutmadı. Yüce Allah " Miskal-i zerre kadar hayır işleyen onun karşılığını görecektir" buyurmaktadır. Rabbim bu hayırların karşılığını kat kat fazlasıyla versin ve İHO EBRAR gibi insanlığın sıkıntılarına karşı duyarlı olan hayır kurumlarının sayılarını arttırsın. Ayrıca derneğimize olan güvenlerinden dolayı ve ilçemizdeki yardıma muhtaç ailelere olan yardımlardan dolayı İHO EBRAR`a teşekkür ederiz" dedi.
 
"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir"
Allah Resulü`nün "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" ve "Veren el alan elden üstündür " hadislerini hatırlatan Cana, "Fakirlik bir dünya imtihanıdır ve iyileştirilme yoluna gidilmediği takdirde toplum için sosyal musibete sebep olabilir. Hiç kimse gönüllü olarak fakir veya başkalarına muhtaç olmak istemez. Fakirlik her insanın kapısını çalabilir. Fakirler bunun bir dünya imtihanı olduğunu bilmeli ve helal kazanç üzerinde sabretmeye çalışmalıdırlar. Ama bunun yanında maddi durumu iyi olan duyarlı vatandaşların da empati ile yardıma muhtaç ailelere el uzatmalarının İslam`ın ve insanlığın gereği olduğunu bilmeleri gerekmektedir.` dedi.
 
"Fakirle zengin arasında köprü olmaya devam edeceğiz"
Genç-Der olarak cehalet, ahlaki ve kültürel yozlaşmayla mücadeleyi kendimize şiar edindiğimiz gibi fakirlikle mücadeleyi, muhtaçlara uzanan şefkat ve muhabbet eli olmayı da misyon edindik. Tabii bu hayırlı işi yaparken her zaman olduğu gibi adil davranmaya ve fakir aileleri incitmemeye gayret sarf edeceğiz. Her zaman fakirle zengin arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Bizim kendi fakirlerimize sahip çıkmamız, kendi insanımızın derdiyle dertlenmemiz ve onlara bir çare olmaya gayret sarf etmemiz gerekir. Bundan dolayı tüm duyarlı vatandaşlarımıza çağrımız, geliniz hep birlikte Rıza-i ilahi için fakirlerimizi sevindirelim. Bu Ramazan ayında en az 100 Genç`li muhtaç aileye yardımlarımızı ulaştırmayı hedefledik. Bu doğrultuda bizlere destek olan ve de olacak olan tüm hayırseverlere şimdiden teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir