• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Sokak iftarları Başakşehir`de renkli geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Geçtiğimiz yıl 150 bin kişinin katıldığı Başakşehir sokak iftarlarına bu sene 200 bin kişinin katılması bekleniyor. Ramazan etkinliklerinin de merkezi olan Sular Vadisinde düzenlenen ve geçtiğimiz yıl 27 bin kişinin katıldığı sokak iftarına, bu sene 30-35 bin kişinin katılacağı tahmin ediliyor.
 
Ramazan`ın bereketinin kurulan sofralarda arttığı iftarlarda komşular kaynaşıyor, yemeklerini paylaşıyor. Mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen sokak iftarlarına aileler evlerinde pişirdikleri yemekleri de getirerek komşularıyla paylaşıyor.
 
Tüm komşular bir araya gelince eski ramazanlar anımsandı
İftar saatini beklerken başlayan sohbetler komşuluk ilişkilerini daha da geliştiriyor. Başakşehirliler çocukları ile birlikte toplandıkları sokaklarda Ramazan ayının vaz geçilmezleri arasında olan sokak iftarlarının eski ramazanları hatırlattığını ifade ediyor.
 
Ramazanın manevi havasını içine çeken vatandaşlar aynı sokakta yaşasalar dahi belki de ilk kez gördükleri kişilerle oruç açmalarını Ramazanın birleştirici, huzur dolu ortamında olmalarına bağlıyor.
 
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal her sokak iftarından önce iftar vaktini bekleyen vatandaşları tek tek masalarında ziyaret ediyor, memnuniyetlerini, sıkıntılarını soruyor.
 
Başkan Uysal, mahallede yapılan ve yapılacak çalışmalara dair kısa bilgiler veriyor. (Muhammed Durmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir