• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
"Mutlaka bir araca ihtiyacımız var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Görme Engeliler Spor Kulübü Derneği Başkanı M. Şükrü Demir, kentte bulunan bazı Belediye Başkanlarının randevularına karşılık vermediklerini belirterek, yaşadıkları en büyük sıkıntının dernek üyelerinin ulaşımlarını sağlayacak araçlarının olması olduğunu belirtti.

 

Mersin'de görme engelli spor kulübünü kurduklarında kentte böyle bir derneğin olmadığını söyleyen Görme Engeliler Spor Kulübü Derneği Başkanı M. Şükrü Demir, "Öncelikle görme engelli kardeşlerimiz için ne yapabiliriz ile bu işler başladı. Görme engelli arkadaşlarımızı buraya çekebilmek için büyük gayretler sarf ettik. Şuana kadar sporcu sayımız 40'a çıktı. İkinci dönem bilgisayar kursu başlattık. Kabarta yazı ile Kur'an Kursu başlattık. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Görme engelliler için yüzme kursu başlatmaya çabalıyoruz. Bilgisayar kursumuzun laboratuarı hayırseverler tarafından yaptırıldı. Hem basın olarak hem de kamu kurum ve kuruluşları, hayırseverler olarak sizin yardımlarınıza ihtiyacımız var" dedi.

 

50 yaşında gözleri görmeyen Teyze Kur'an'ı Kerim'e geçti

7 yaşından itibaren her yaştaki görme engelliye hitap ettiklerini kaydeden Demir, "Mersin'deki görme engellileri bir çatı altında toplayıp, onları spor ile buluşturup topluma adapte etmek istiyoruz" diye söyledi.

 

Demir, "Bizim amacımız engelli arkadaşımızı evden çıkarmak. Eğer engelliyi evden çıkarırsak, verdiğimiz eğitimi alamayacak bir engellimiz yok. Mutlaka Kur'an'ı Kerim derslerinde, bilgisayar kurslarında, yüzmede, halterde, judo da, satrançta, voleybolda buna benzer branşlarımızda eğitilebilir engellimiz mutlaka vardır. 50 yaşında gözleri görmeyen emekli bir teyzemiz Kur'an'ı Kerim'e geçti. Geçenlerde hiç eğitimini almadığımız ve kalecimiz olmadığı halde futbol turnuvasında Türkiye dördüncüsü olduk. Halterde 39 takım arasında 12. olduk kulüp olarak. Yani desteklenirsek başaramayacağımız bir şey yok."

 

"Mutlaka bir araca ihtiyacımız var"

"Belediyelerden çok fazla isteğimiz yok. Bir yerlere atlanmak adına para talep etmiyoruz. Biz belediyelerden, resmi yerlerden ve hayır kurumlarından malzeme istiyoruz. Önümüzdeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz" diyen Demir, "Örneğin, ben yüzme kursu başlatacağım ama kursiyerleri havuza nasıl götürürüm endişesine kapıldım. Çünkü bizim ulaşım sıkıntımız var. Bizim malzemede sıkıntımız var. Ulaşımda sıkıntımız var. Biz engelli arkadaşımızı taşıyamadığımızdan dolayı ailelerde bize engelli göndermiyor. Eğer biz engellileri buraya taşıyabilsek, kursiyer sayısı ve bizim engelli sayımızda artış meydana gelecek. Bir kurum ya da hayırsever bir araç verse, aslında bu çok bir şey tutmuyor. İşte bizim en büyük sıkıntımız, engelli arkadaşımın taşınabilmesidir. Mutlaka bir araca ihtiyacımız var" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir