• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Mersin esnafı iftarda bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi, esnafı iftarda buluşturdu. Dernek binasının damında verilen iftar programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur'an'ın Kerim'in ardından Mustazaflar Cemiyeti yardım komisyonunun hazırlamış olduğu ve yaptığı yardımları anlatan yaklaşık 10 dakikalık bir sine vizyon gösterimi izlendi.


Ezanın okunması ile birlikte cemiyetin damında bir araya gelen esnaf iftarını açtı. Katılımın yoğun olduğu programda bazı esnafların yer bulmakta zorlandığı görüldü. Abdulkadir Gökçen Hoca, yemek duası okudu.


Cemaatle kılınan akşam namazının ardından gelen esnafa çay ikram edildi.
Bu arada Umut Kervanı Platformu Mersin Sözcüsü Ömer Ayhan esnafa hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Ramazan ayının manevi atmosferinden bahseden Ayhan şunları söyledi: "Ramazan ayı biz Müslümanlar için gerçektende bulunmaz bir fırsattır. Bu ayda geçmişe bir sünger çekip, işlediğimiz günahlardan dolayı tövbe edip Allah'ın rahmetine mazhar olmamız gerek. Bu ay tutulan oruçla, kılınan teravih namazları ile çekilen zikirler ve okunan Kur'an'ı Kerim ile dolu dolu geçmelidir" diye belirtti.


Ramazan ayında fakirlerin de unutulmamasına değinen Ayhan, "Ramazan ayının bu güzel atmosferinden dolayı yardıma muhtaç ailelerimizi de gözetmemiz lazım ve onları unutmayalım. Bir hurma ile de olsa onlara yardım edelim. Biz Cemiyet olarak sizden aldığımız yardımlar ile her ay 50 aileye düzenli bir şekilde yardım paketleri dağıtıyoruz. İstiyoruz ki bunu Ramazan ayında daha da artıralım. Unutmayalım ki yardıma muhtaç ailelerin gözleri şuan bizlerin üzerinde, belki de şuan maddi durumu iyi olan bir kişinin kapısını çalmasını beklemekte. Ayrıca Suriye'den gelen Muhacir misali kardeşlerimize Ensar görevimizi unutmayalım" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Okunan duanın ardından program son sona erdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir