• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Erdoğan, Sistani İle Görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretinde Bağdat`ın yanı sıra Necef ve Kürt yönetimin merkezi Erbil`i de ziyaret edecek.

Başbakanlık`tan yapılan açıklamada, Türkiye Başbakanı Erdoğan`ın, 28-29 Mart 2011 tarihlerinde Irak`a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi. Ziyaretinde Bağdat, ziyaretin Necef ve Erbil şehirlerini kapsayacağı ifade edilen açıklamada, Erdoğan`a Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın eşlik edeceği kaydedildi.

Erdoğan`ın, ziyaret vesilesiyle, 28 Mart günü Bağdat`ta Irak Başbakanı Nuri Maliki`nin yanı sıra, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile diğer siyasi liderlerle, 29 Mart günü Necef`te Büyük Ayetullah Ali Sistani`yle, aynı gün öğleden sonra ise Erbil`de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani`yle görüşmelerde bulunmaları öngörüldüğüne işaret edildi.

Ziyarette, Türkiye-Irak ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel gelişmelerin de ele alınacağı vurgulanan açıklamada, Erdoğan`ın Bağdat`ta Irak Meclisi ile Türkiye-Irak İş Forumu vesilesiyle iki ülkenin önde gelen iş adamlarına hitap etmesi, Erbil`de ise Erbil Başkonsolosluğu`nun açılışı ile Erbil Uluslararası Havaalanı`nın resmi açılışlarını gerçekleştirmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir