• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
8 ülkeden 189 genç Gevaş'ta kamp yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Yaz Kampları 4.Dönem Gevaş Doğa Kampına Van, Aksaray, Bitlis, İstanbul, Ankara, Nevşehir, Yozgat,Kırşehir,Kırıkkale,Sivas,Batman ve Mozambik,Kenya,Kongo, Cezayir, Afganistan,Türkmenistan,Kamerun gibi dış ülkelerden de gelen toplam 189 genç katıldı.


Gevaş kampına katılan gençler bir hafta boyunca kaldıkları kampta kendi aralarında sportif etkinlikler yaptı. Kampta aynı zamanda Muradiye Şelalesi, Van Kedi Evi, Van Kalesi, Edremit Su Sporları Merkezi, Akdamar Adası ve şehir turları düzenlendi. Özellikle denizi veya gölü olmayan şehirlerden gelen gençler gönüllerince Van Gölünde yüzerek eğlenme şansı buldu.


Van'ı kendilerine çok farklı anlatıldığını söyleyen Mozambikli Belmiro Fransisco, "Bulunduğumuz bölgedeki Gençlik Merkezi beni aradığında kamp başvurumun sonuçlanıp Van'a çıktığını söylediler. Okul arkadaşlarım ve kampa gelecek arkadaşlarımın ön yargıları ile neredeyse kampa gelmekten vazgeçiyordum. Ancak ön yargımı yenip buraya geldim. Hiç pişman değilim. Buraya gelip Türkiye'nin çeşitli yerlerinden insanlar tanıdım. Kampın son günündeyiz ve hiç bitmesin istiyorum. Gerek Ankara'da okulumda gerek kendi ülkemde hep buraları anlatacağım. Belki de tekrar yaşamak için buraya geleceğim. Bize burada gösterilen ilgiye de çok teşekkür ediyorum" dedi.


Kendisinin bu bölgeye yabancı olduğunu, daha önce hiç gelmediğini söyleyen Aksaraylı Hüseyin Öztürk ise şunları söyledi:

"Kampa gitmek için Kayseri Gençlik Merkezine başvurdum. İçimden geçen yerler daha batıdaki yerlerdi. Ancak Van çıktığını duyunca da çok sevindim. Gölü olan bir ilimiz, burada bulunduğumuz süre içinde çeşitli aktiviteler yaptık. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarının misafirperverliğine hayran kaldım. Şimdi ayrılıyoruz, çok üzülüyorum. Burada bulunan herkesle çok iyi anlaştık. Bitmesini hiç istemediğimiz bir ortam. Bu organizasyonda emeği bulunan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, Van Valisi Münir Karaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve kamp çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum."


Gevaş kampı faaliyet salonunda veda gecesinde gençler ile bir araya gelerek Mozambikli gencin sunumuyla tiyatro, halkoyunları gösterileri yapıldı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, "Geçmiş dönemlerde birçok kamp düzenlendi. Ancak ilk defa yurt dışından gençlerimizde kamplarımıza katıldı. Burada Aksaraylı kardeşimizle Somalili gencimizin bir birlerine sarılmalarını görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Umarım ki bundan sonraki hayatınızda burada edindiğiniz arkadaşlıklar dostluklar devam eder" şeklinde konuştu. (Nihat Bozkurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir