• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
Bitlis belediyesine sitem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Zeydan Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleri, yıllardır kanalizasyonlarının açıktan aktığını belirterek belediye yetkililerine tepki gösterdi. Açıktan akan kanalizasyonun etrafa yaydığı hastalıktan dolayı küçük çocuklarının etkilendiği belirtiliyor.


Yetkililer nezdinde insanları hayatı çok ucuzdur
Seslerini kimseye duyuramadıklarını ve duyurduklarından da sorunlarına ilgisiz davranıldığını belirten mahalle sakinleri, yetkililer nezdinde insan hayatının çok ucuz olduğunu söylüyorlar. Yetkililerin sadece koltuk sevdalısı olduklarını ifade eden mahalle sakinleri, "Bizler hakkımız olan hizmetin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.


Yıllardır bu sorunları dile getirdiklerini belirten Zeydan Mahalle Muhtarı Hikmet Kandemir, yetkililerin konuya sağır davrandıklarını belirterek şunları söyledi: "Muhtarı bulunduğum bu mahallede kanalizasyonlar açıktan akıyor. Bu mübarek Ramazan ayında insanlar gül koklarken, bu mahalle sakinleri maalesef pislik koklamak zorunda bırakılmıştır.


Devlet buradaki insanların sağlığını tehdit eden kanalizasyonu yapamayacak kadar tükenmiş mi? Bu sorunlardan dolayı bu halk ne yapacağını, sorunlarını kime anlatacağını, kimi muhatap olacağını şaşırmış durumdadır. Burada iş başına gelen yetkililer kendilerini saklıyor telefonlarımıza cevap verilmiyor. Yıllardır bir burunun atılması için muhtar olarak çırpınıyorum, fakat netice alamıyorum acaba devlet bu kadar imkânsızlıklar içinde mi?"


Oluşacak tüm olumsuzluklardan yetkililer sorumludur
Kanalizasyonun etrafa yaydığı hastalıklardan dolayı meydana gelecek olan her türlü vakalardan yetkililerin sorumlu olacağını ifade eden Kandemir, "Kanalizasyonların açıktan akıyor ve etrafa hastalık saçtığı yerlerde meyve bahçeleri bulunmaktadır. Bu bahçelerde çocuklar olgunlaşan meyveleri kopararak yemektedir. Zaman zaman bu çocuklar bu vakalar ile acile götürülmektedir. Bu durum salgın hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır.


Öte yandan mahallenin sularlı belirli vakitler arasında uzun süreli olarak kesiliyor. İnsanlar abdest alarak ibadetlerini yapamadığı gibi, akşamları iftar için de yemek hazırlayamamaktadır. Burada hizmet sunamayan yetkililerin mutlaka görevden alınması gerekiyor" diye konuştu.


Oraya gelenler halka hizmet etmek zorundadırlar
Yetkililerin sorunları sadece geçiştirmekle yetindiklerinin altını çizen Kandemir, "Bizler sorunları dile getirdiğimizde tamam yapacağız deyip olayı kapatıyorlar. Oysaki verdikleri sözler hep söyledikleri masada kalıyor. Bunlar masa hastasıdırlar, koltuk hastasıdırlar. Koltuklarını alıp evlerine götürsünler, orası hizmet binasıdır. Oraya gelenler halka hizmet etmek zorundadırlar" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir