• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Esnafı çökerterek hükümeti deviririz anlayışı barbarca
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK) Gölbaşı`ndaki Vilayetler Evi`nde verdiği iftara katıldı. Erdoğan, iftarın ardından yaptığı konuşmada, esnafın Türkiye için, millet için, toplumsal yapı ve kardeşlik için önemli olduğunu daha önce de söylediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim kültürümüzde, bizim, kadim medeniyetimizde esnaf ekonomik boyutunun ötesinde bir medeniyet inşa eden, bir medeniyet tasavvuru olan kesimdir. Bizim esnafımız, akşam ne kadar para kazandığından çok ne kadar gönül kazandığının muhasebesini yapan kişidir. Bizim esnafımız sadece kendisini kar ve zararına değil, sokağının mahallesinin, şehrinin, ülkesinin ve milletinin de kar ve zararına hassasiyetle dikkat eden, ülkesinin ve milletinin karını kendi kazandığının çok çok üzerinde gören bir insandır."

Erdoğan, esnafın, sosyal dayanışmanın öncüsü, toplum içinde edebin, terbiyenin koruyucu ve yaşatıcısı olduğunun altını çizdiği konuşmasında, sokakların sistemli şekilde terörize edilerek esnafa, zanaatkara ve tüccara zarar verilmesine göz yummayacaklarını bildiren Erdoğan, şunları söyledi: "Bakın İstanbul`da olaylar başladığında ne dediler? `6 ay tüketmeyelim` dediler. dediler mi? `6 ay tüketmeyelim, ekonomiyi durduralım` çağrısı yaptılar. Nasıl gözlerinin döndüğünü görüyorsunuz. Esnafı çökertirsek hükümeti deviririz anlayışı, tek kelimeyle barbarcadır. Bu ülkenin kazanımlarına, bu ülkenin değerlerine, bu ülkenin her bir ferdine nasıl bir düşmanlık, nasıl bir kin ve garaz içinde olduklarını görüyorsunuz. Hükümetle olan meselesini Türkiye ekonomisini çökermek suretiyle halletmek isteyenler, 76 milyonun içindeki gemisinin tabanına delik açmaya çalışan zavalların, kemirgenlerden hiçbir farkı yoktur Halkla hiçbir irtibatı bulunmayan, halkla gönül bağı bulunmayan, sandık sonuçlarına saygısı bulunmayan, sandıktan umudu olmayan işte bu şekilde kendi ülkesini çökertmek için çağrılar yapar. Türkiye bunların kirli girişimlerine boyun eğmeyecek kadar büyük bir ülkedir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarları döneminde Türkiye`nin gündeminden yolsuzlukları düşürdüklerini, mafyaları, çeteleri ortadan kaldırdıklarını belirterek, "Eğer bunlar ortada olsaydı, gündemi onlar belirleyecekti. Hükümetleri onlar tayin edecekti, geçmişte olduğu gibi şimdi zaten sıkıntı buradan geliyor. Sandıktan çıkamayanlar mafyavari, çetevari, terörize etmek suretiyle çıkmak istiyorlar" dedi. Başbakan Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından Ankara Vilayetler Evi`nde düzenlenen iftarda, İstanbul`da Gezi Parkı odaklı olaylar başladığında birilerinin "6 ay tüketmeyelim" çağrısı yapıp, esnafı çökerterek ekonomiyi durdurmayı amaçladığını söyledi.

"Esnafı çökertirsek, hükümeti deviririz anlayışı tek kelimeyle barbarcadır" diyen Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin kazanımlarına, bu ülkenin değerlerine, bu ülkenin her bir ferdine nasıl bir düşmanlık, nasıl bir kin ve garez içinde olduklarını görüyorsunuz. Hükümetle olan meselesini Türkiye ekonomisini çökertmek suretiyle halletmek isteyenlerin, 76 milyonun içinde bulunduğu geminin tabanına delik açmaya çalışan zavallı kemirgenlerden hiçbir farkı yoktur" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir