• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Tahrir provokasyonunu Gazze'ye taşıma çabası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


GAZZE - Uluslararası emperyalizmin kirli uzantılarının ve işbirlikçilerinin daha önce Mısır'ın Tahrir meydanında ve İstanbul'un Gezi Parkı'nda oynadıkları fitne oyununun bir benzerinin şimdi de Gazze'de oynanması için yoğun çaba yürütülüyor. Filistin Enformasyon Merkezi'ne göre Gazze'de sahneye konması düşünülen fitne oyununun başını ise Fetih örgütünün şüpheli ilişkilere sahip liderlerinden İbrahim Ebu'n-Neca'nın çektiği bildirildi.

DAHA ÖNCE DAHLAN DENEMİŞTİ
Gazze'de daha önce benzer bir fitne oyunu yine Fetih'in karanlık ilişkilere sahip liderlerinden olan Muhammed Dahlan'ın öncülüğünde sahneye konmuş, fakat başarılı olamadığı için Dahlan ve adamları bölgeyi terk etme ihtiyacı duymuşlardı.

HAMAS: YÜRÜTÜLEN KAMPANYA YALAN İFTİRALARA DAYALI
Hamas Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, son dönemde Fetih lideri İbrahim Ebu'n-Neca'nın Mısır'daki darbeyle de bağlantı kurarak İslami direniş aleyhine yürüttüğü kampanyanın tamamen yalan ve iftiralara dayandığını dile getirdi. Ebu Zuhri, İbrahim Ebu'n-Neca'nın yürüttüğü bu kampanyanın asıl amacının geçmişte oynanan fitne oyununu yeniden Gazze'ye taşımak olduğuna dikkat çekti.

TAHRİR'DEKİ GİBİ "TEMERRÜT DEVRİMİ" İSMİNİ KULLANIYORLAR
Gazze'de fitne kampanyasında Mısır'daki askerî darbenin altyapısını hazırlayan fitne savaşının örnek alınması ise dikkat çekiyor. Buradaki fitne oyununu planlayanlar yürüttükleri fitne kampanyası hakkında "Gazze'deki hükümetin iktidarına son vermek için temerrüt devrimi" ismini kullanıyorlar. Kullandıkları sloganlar da Mısır'daki fitne savaşının başını çekenlerin buluşu olan sloganları çağrıştırıyor.

Olayın bir ilginç yanı ise Fetih liderlerinin bir tarafta siyonist işgalcilerle "barış" ve "uzlaşma" gerçekleştirmek amacıyla bütün ön şartlardan vazgeçerek masa başı görüşmelerine dönmeyi kabul ederken, Gazze'de ortalığı karıştırmak için Mısır'dakine benzer bir temerrüt hareketi yani fitne savaşı başlatma çabası içine girmeleri. (Muhammed Can / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir