• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
İtalya`daki Müslümanlar iftar programlarında buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İTALYA - Avrupa`daki birçok ülkede olduğu gibi Ramazanı İtalya`da geçiren Müslümanlar da çeşitli kuruluşlar tarafından organize edilen iftar programlarında bir araya geliyor.
 
Trieste kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı bu yılda yoğun bir şekilde gerçekleşiyor. Said-i Nursi Kültür Merkezinde devam eden iftar programına derneğe üye ve gönüllülerin yanı sıra çevre esnafı da katılım gösteriyor.
 
Her akşam verilen iftar yemeğinin ardından Ramazan ayının anlamı ve bu ayda her kesin yapacağı ibadetler hakkında kısa sohbetler yapılıyor. Sohbetlerde özellikle bu ayda Kur`an-Kerim`in çok okunması ve okumasını bilmeyenlerin de en kısa zamanda Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeleri gerektiği belirtiliyor.
 
İftar programı, cemaatle kılınan teravih namazının ardından sona eriyor.
 
Mevlana Camii`nde İftar programı
Mevlana Kültür Vakfı yetkilileri her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da geleneksel Müslüman bay ve bayanlara özel iftar yemeği verdi.
 
İftar sofrasına Diyarbakır`dan katılan Molla Vahdettin Kaya, yemekten sonra Mevlana Camiinde yaptığı konuşmada, Ramazan orucu ve Ramazanda yapılan duaların ehemmiyetine değindi. Vahdettin hoca, ``Bu ayda günahlara tövbe etmenin zamanıdır. Gerçek bir tövbe ile Allah`a yakın olmalıyız. Hiç bir zaman günahlara bulaşmadan, ibadetlerimizi de aksatmamalıyız`` dedi.
 
Program kılınan teravih namazı ile sona erdi. (Yunus Can, Ahmet Beytorun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir