• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Balpınar`da Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman kutlu doğum etkinliklerinin startını Balpınar (Gırésira) Beldesi`nden verdi. Bugün saat 12.30`da peygamber sevdalıları platformunun birimlerinden olan Batman Köy-Der Batman`ın Balpınar Beldesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Belde olmasına rağmen bayanların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik panayır havasında gerçekleşti.

Peygamberi anlamak onun sünnetine tabi olmakla olur
Programın sunuculuğunu M. Şerif Durmaz`ın yaptığı etkinlik, Molla Ramazan Biçer Hoca`nın Kur`an tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş yaptı. Konuşmasında Hz. Muhammed`in (sav) ne kadar övülürse ne kadar anlatılırsa kafi derecede anlatılamayacağını belirten Güneş, "Bizim sözlerimizin güzelliği onun isminin güzelliğindedir. Onun isminin güzelliği bizim sözlerimizi güzelleştiriyor."dedi.

Hz. Muhammed`i (sav) anlamamanın O`nun yolunda gitmemenin cehaletin ta kendisi olduğunu vurgulayan Güneş, "O`ndan başka yol gösterici, önder aramak deliliktir. Ona tabi olmak onun sünnetine sarılmak ile olur." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından İsmail Tufan`ın okuduğu Kürtçe mevlüd ile etkinliğe devam edildi. Sanatçıların okuduğu Kürtçe ilahi ve ezgilerden sonra mikrofona gelen Batman Hür-Der üyelerinden Molla Beşir Şimşek Kürtçe bir konuşma yaptı.

Peygamber Rahmettir
Allah`ın Peygamberini göndermekle insanlığa büyük bir minneti olduğu ve bunu anlamak için tarihe bakıp anlamamız gerektiğini söyledi. Peygamberimiz gelmeden önce tevhit dininin ortadan kalktığını, yeryüzünün fitne fesat ve zulümle dolduğunu vurgulayan Beşir Şimşek Hoca, "İnsanların zilletle yaşadığı, huzurun olmadığı bir ortamda Allah`u Teâlâ Peygamberini gönderdi. Peygamberin gelmesiyle insanları her türlü zilletten, şirkten, küfür ve zulümden kurtardı." dedi.

Yağmur toprak için nasıl rahmet ve hayat kaynağı ise Peygamberin gelmesi de insanlık için öylece rahmet ve hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Şimşek hoca, "peygamberlerin gelmesiyle insanlık kullara kulluktan kurtulup, Allah`a yeniden kulluk etmeye başladı." ifadelerini kullandı. Zulmün karşısına dikilenlerin sürekli olarak Peygamberler ve varisleri olduğunu vurgulayan Şimşek Hoca, bugün de zülüm gören baskı gören tüm insanları zülüm ve fitneyi ancak Kur`an ve Sünnete sarılmakla kaldırabileceğini ve doğru reçetenin bu olduğunu ifade etti.

Panayır ortamında gerçekleşen kutlu doğum etkinliğinde ilahi ve ezgiler okunurken gençlerin sevinçten halay çekmeleri dikkat çekti. Okunan dua ve dağıtılan ikramlar ile etkinlik sona erdi. Balpınarlılar böyle bir etkinliğin ilk kez beldelerinde düzenlendiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirerek, bu tür etkinliklerin her yıl yapılmasını istediler.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20082.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20083.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20081.jpg

Veysi Demir, M. Sait Çelik - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir