• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
Kötü Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Süper Kupa final maçı yapılmayacak, liglerin ertelenmesi kararı alınacak, iki takımın Avrupa kupalarına gönderilip, gönderilmeyeceği tartışılıyor.

UEFA ile Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Cenevre`de bir araya gelecek. Şike operasyonundaki ikinci dalga ve İbrahim Akın`ın itirafları sonrası bir çok konu konuşulup karara bağlanacak.

ŞİKE operasyonuyla allak bullak olan Türk futbolunda sorular bitmiyor. Her geçen gün yaşanan gelişmeler alınan her kararın bir kez daha gözden geçirilmesini gerektiriyor.

- Süper Lig, federasyonun açıkladığı gibi zamanında başlayacak mı?
- Süper Kupa finali 31 Temmuz`da oynanacak mı?
- Avrupa kupalarına takımlarımız gidecek mi?

Bu soruların tümüne “evet” yanıtı vermek isterdik ama ne yazık ki gelişmeler bu yönde değil. Önce 18 Temmuz Pazartesi günü neler yaşanacağına bir bakalım sonra da yukarıdaki soruların yanıtlarını verelim. Pazartesi diyoruz çünkü o gün, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu İbrahim Akın`ın itiraflarından dolayı son derece önemli hale geldi. Pazartesi UEFA yetkilileri ile Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Cenevre`de bir araya gelecek.

UEFA ile genel bir bilgi paylaşımı yapılacak

Hemen herkes bu toplantının İbrahim Akın`ın itiraflarından sonra gündeme geldiğini düşünüyor. Ama öyle değil. 3 Temmuz`da başlayan operasyon ile ilgili olarak UEFA ile bilgi alışverişi devam ediyordu. Telefonla yürütülen bu görüşmelerden sonra iki tarafta “genel bir bilgi paylaşımı” için bir araya gelme kararı aldı. Randevu günü olarak da geçtiğimiz haftanın salı günü belirlenmişti.

Ancak federasyon yetkilileri son gelişmeleri de göz önüne alarak randevuyu cumaya (dün) ertelemek istedi. UEFA tarafı da takvimin uygun olmadığını ifade ederek pazartesi gününü istedi. Ve iki taraf bu pazartesi bir araya gelmek üzere sözleşti.
Bu toplantıya federasyondan başkanvekili Lutfi Arıboğan ile İlhan Helvacı katılacak. UEFA`dan ise genel sekreteri Gianni Infantino ile birlikte 3 ya da 4 kişilik bir heyet toplantıda yerini alacak.

Kafalardaki birçok soru cevabını bulacak

Bu görüşme aslında 2. dalga şike operasyonuna kadar çok büyük bir önem arzetmiyordu. “Rutin bir toplantı olacak” değerlendirmesi yapılıyordu. Ama İbrahim `in itirafları ile birlikte konuşulacak ve belki de karara bağlanacak pek çok soru çıktı ortaya.

UEFA açısından:

- Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi`ne, Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi`ne katılacak mı?
Akın`ın itirafından sonra UEFA bu soruya alacağı bilgiler ışığında yanıt verecek. Federasyona yakın kaynaklar bunun böyle olmasını arzu etmiyorlar ama itiraflar herkesin elini kolunu bağlamış durumda.
- İki takım da Avrupa kupalarından ihraç edilir mi?
Türk tarafı “Edilmez” yanıtını veremiyor. İyimser tahminle, “Pazartesi günü UEFA, alacağı karar öncesi bir değerlendirme yapar” diyorlar.

Süreç hızlandı “ALARM” düğmesine basıldı

Türkiye Futbol Federasyonu açısından ise sorun içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Başkan Mehmet Ali Aydınlar`ın, “Her şey değişebilir” ifadesi “Lig zamanında başlayacak” kararının yumuşaması olarak değerlendirilmişti. Dün herkes artık bir adım sonrasını konuşmaya başladı.

- Bu itiraflardan sonra süreç hızlandı. Bu konuda artık ALARM! düğmesine basıldı. Süper Kupa oynayacak iki takımın yöneticileri mahkeme kararıyla tutuklandı. Kupanın oynanmaması gündemde.
- Süper Kupa Finali`nin oynanmaması ise ligin başlama tarihini esnetme kararı gerektirecek.
Sonra mı... Sonrasını Mehmet Ali Aydınlar`ın ifadesi ile bağlayalım;
- Alınacak karardan bazıları mutsuz olacak.
Lig geç başlayabilir
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu, ligi erken başlatmanın bir anlamının olmadığını belirterek, “Bu değişmez bir şey değil. Şartlarda değişiklik olursa, ligde de bana göre değişiklik olması gerekebilir” dedi.

Hürriyet
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir