• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Mazgal yapılmadığı için 15 dükkân su altında kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Yolda mazgal olmadığı için Rakım Erkutlu Caddesi kışın sular altında kalıyor. Yazı fırsat bilen mahalle muhtarı Kasım Yavuz girişimlerde bulunuyor.

 

Müdürlere kadar çıktığını, "yok müteahhide vereceğiz, yok gündeme vereceğiz, yok yapacağız" dediklerini ancak ilgilenmediklerini ifade eden muhtar şunları söyledi:

 

"Evet dediğim gibi, istediğim mazgal yapılmadığı için 15 tane esnafımızın dükkânını geçen kış su bastı, daha doğrusu her yağmur yağdığında bu esnaflarımız mağdur oluyorlar. Maalesef dilekçeleri verdiğimi halde, gidip bizzat görüştüğüm halde ilgilenmiyorlar. Zaten ben her gün vatandaşla sıkıntıları için konuşuyorum, şikâyetçiler, dükkânlarını su basıyor, malzemeleri heder oluyor. Bu vatandaşların zararlarını da karşılamadılar. Eğer yapacaklarsa yapsınlar, yapmıyorlarsa açık açık söylesinler, biz bir çaresine bakalım."

 

Sokakta Tavukçuluk yapan mağdur esnaflardan Ömer Aksoy'da şikâyetçi olduğunu söyleyerek, "Yaklaşık beş senedir bu caddedeyim, buraya geldikten sonra kış zamanlarında çok sıkıntı çekmeye başladım. Yandaki esnaflarımız da yağmur yağınca sıkıntı çekiyor. Gerçekten çok mağduruz, buraya logar açmazlarsa düzelmez. Bunu muhtarımıza ilettik, kendisi Belediye'ye iletmesine rağmen hiçbir şey yapılmadı" diye konuştu.

 

Kuş yemi satan Adem isimli esnaf ise, "Rezillik çekiyoruz, sıkıntılarımız var. Her sene zarar ediyoruz. O yüzden buranın mazgallarının bir an önce yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Esnaflardan Serhat Bal da, "Yapıcıoğlu esnafı olarak sıkıntılarımız çoktur. Sürekli yağmurda su altında kalıyor dükkânlarımız. Yetkililerden artık bu işe kesin bir çözüm istiyoruz. Bulunduğumuz semt yokuşludur, burası da düz olunca suların hepsi burada birikiyor. Buna bir an önce çözüm bulsunlar." şeklinde konuştu. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir