• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Adeviye Meydanı ile ortak iftar! - video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Mısır`da kısa bir önce gerçekleşen Batı destekli gayrı meşru askeri darbeye karşı Adeviye Meydanı`nda direnen, sahur ve iftarlarını meydanlarda yapan Mısırlı Müslümanlara destek olmak amacıyla Saadet Partisi Van İl Başkanlığı tarafından çorba, hurma ve ekmeğin bulunduğu mütevazi bir iftar yemeği verildi.
 
İftarda bir açıklama yapan Saadet Partisi Van İl başkanı M. Necip Yavuzer, amaçlarının Mısır`da darbeye karşı direnen Müslümanların yanında olduklarını göstermek olduğunu belirterek, "Bugün mütevazı bir iftar yemeği verdik. Amacımız burada bir destek mahiyetinde Mısırda askeri darbeye karşı gelen ve orada sahurlarıyla birlikte iftarlarını da açık alanda yani Rabiatül Adeviye Meydanı`nda yapan Müslümanların yanında olduğumuzu göstermek için burada böyle mütevazi bir iftarı vermiş olduk" dedi.
 
Şu ana kadar darbelerle iş başına gelen Cumhurbaşkanlarının uzun yıllar boyunca Mısır halkına ve çevresinde bulunan diğer İslam beldelerine çok büyük eziyetler verdiğini hatırlatan Yavuzer, "Yaklaşık bir yıl önce seçimle başa gelen bir Cumhurbaşkanı geçtiğimiz ayda askeri cunta tarafından o insanların iradeleri hiçe sayılarak askeri bir darbe ile görevinden uzaklaştırılmıştı. Ama Müslümanlar bu konuda dik durdular. Liderlerini bırakmadılar ve bizlerde Milli Görüş camiası olarak bütün meselelerinde Müslüman kardeşlerimizin yanlarında olmakla birlikte, bir iftarla da onların durumunu paylaşmak istedik." ifadelerini kullandı.
 
İslam dünyasında ciddi bir uyanışın olduğunu, ancak dış mihrakların çizdiği sınırlarla aramıza kin ve nifak tohumları ektikleri bir dönemde bulunduğumuza işaret eden Yavuzer, "Ancak bizler kardeşlik hukuku ile yan yana gelecek ve bizlere karşı yapılan bu oyunların son bulması için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir