• DOLAR 32.52
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2426.31
  • ...
`Yıllardır Ramazan`a buruk giriyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van şubesi geleneksel iftar programı düzenledi.

Özel bir otelde düzenlene iftar programına Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkan yardımcısı Avukat Mehmet Mehdi Oğuz, MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say, kamu kurum ve kuruluş amirleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve iş adamları katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, yenilen iftar yemeği ile devam etti. Programda bir konuşma yapan MÜSİAD genel başkanı Nail Olpak, Ramazan ayını aç kalma ayı olmadığını söyleyerek, Ramazan ayının huyları değiştirme ayı olduğuna söyledi. Rahman süresinde sık sık tekrarlanan "Rabbinizin nimetlerinden hangi birisini inkâr edersiniz" ayetini hatırlatan Olpak, "Burada farklı hikmetler olmakla birlikte kendisine teşekkür edilmesini istediğini anlıyoruz. Ülkemizin elde ettiği başarıları hatırladığımız zaman o başarıların ne denli kıymetli olduğunu bilmemizin ve o onlara şükrederken sadece gönlümüzle ve dilimizle değil; fiillerimizle de şükretmemizin daha fazla önem kazandığı bir süreçten geçiyoruz" dedi.

"Ölümü hayata tercih eden bir milletin önünde hiçbir şey duramaz"
Yıllardır Ramazan ayına buruk girdiklerini ifade eden Olpak, "Önce Gazze`yi hatırladık, sonra Somali vardı. Arakan ve Suriye derken bu Ramazan`da da acılarımız tekrar depreşti. `Ölümü hayata tercih eden bir milletin önünde hiçbir şey duramaz` derken 1949 yılında kurşunlara hedef olan Hasan el-Benna… 1966 yılında darağacına gönderilen Seyyid Kutup`un ülkesi Mısır`da yaşananlar çok yakın bir şekilde gözlerimizin önünde. Çağdaş dünyanın kendi koyduğu değerler menfaatleri ile çatıştığı zaman ne kadar kayıtsız kaldığını bir defa daha gördük. Seçimle göreve gelmiş bir iktidarın ancak seçimle iş başından gidebileceğini bir defa daha hatırlatıyor kimden ya da nereden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın darbelerin karşısında geçmişte olduğumuz gibi bugün de yarın da her zaman dik bir şekilde karşı olacağımızı tekrar huzurlarınızda ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, Gezi Parkı olaylarına değindi. Gezi Parkı olaylarının iyi gidişattan hoşnut olmayan birileri tarafından başlatıldığını dile getiren Kayatürk, "Yeşil ile çevre duyarlılığı ile başlayan olaylar, daha sonra Türkiye için çok önemli olan üçüncü köprü ve yeni havaalanını istemediklerini söylediler. Bizim bu gelişmemizi bu büyümemizi istemeyen bazı Avrupa devletleri gibi içimizden de istemeyenler var" dedi.

Ramazan ayının her türlü kirden arınma ayı olduğunu söyleyen MÜSİAD Van şube başkanı İsmail Say, "Ramazan af ve mağfiret ayıdır. Bedeni aç bırakıp ruhu doyurma ayıdır. Her türlü önyargımızdan yanlış yaptıklarımızdan yapamadıklarımızdan arınma ayıdır. Böylesi bir ayı daha bizlere yaşatmasından dolayı cenabı hakka ne kadar şükretsek azdır" dedi.

MÜSİAD olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Say, başlatılan çözüm sürecine de destek verdiklerini açıkladı. (Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir