• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Öcalan`dan PKK`ya `Hızla Çekilin` Talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Devlet ile İmralı arasında başlayan Çözüm Süreci konusunda gelinen noktada tıkanma tartışmaları yaşanıyor. taraflar birbirlerini suçluyor. Ancak, şu ana kadar yapılan açıklamalar ve atılan adımlar, BDP ve PKK`nin ilk gün yaptıkları açıklamaların arkasında durmadıklarını gösteriyor. Diğer taraftan öcalan`ın, PKK`ye "Çekilmeyi hızla tamamlayın" talimatı gönderdi.

Çözüm sürecinin üç aşamadan oluştuğu konusunda taraflar hemfikir. Ama hangi aşamada oldunduğu konusunda farklı görüşler var. BDP ve PKK tarafı ısrarla birinci aşamanın bittiğini, ikinci aşamanın başladığını; örgütün kendi üzerine düşen adımları attığını ancak hükümetin söz verdiği adımları atmadığını savunuyor.
 
Hükümet ise birinci aşamanın henüz bitmediğini, birinci aşamanın bitmesi için örgütün tamamen sınırdışına çekilmesi gerektiğini belirtiyor. Hatta Başbakan Erdoğan, birinci aşamanın bitmediğini belirtmek için "Örgütün yüzde 85`i hala sınırı terk etmedi" diye açıklama yapmıştı. Erdoğan`ın bu açıklamalarını Karayılan`ın öcalan`a gönderdiği son mektup da doğruluyor. Karayılan o mektubunda örgütün yüzde 30`una yakınının sınırdışına çıktığını belirtiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir