• DOLAR 32.369
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BATMAN- 16 Temmuz Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Medya Gazetesi; `Şehiriçi Doğalgaz Şebeke Döşeme Çalışmaları Başladı` 
2011 yılının sonlarına doğru Batman ve Siirt illerinin aynı anda Doğalgaza kavuşacakları belirtilirken, Batmanda doğal gaz şebeke döşeme çalışmalarının hızla devam ettiği açıklandı. 

`Çiftçinin Kara Gün Dostu TMO, Bu Sene Batman`da Hububat Alımı Yapmadı` 

Her Yıl Bu Mevsimde Kamyonların Önünde Kilometrelerce Kuyruk Oluşturduğu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Batman Ajans Müdürlüğü önünde sessizlik hâkim. 

Pusula Gazetesi; `Baro`dan Çatışmaya İlişkin Açıklama` 
Batman Barosu D.bakır`ın Silvan İlçesinde PKK örgütü ile askerler arasında çıkan çatışmayı değerlendirdi.


`Hayvan Satıcıları Eylemdeydi` 
Eski hayvan pazarının belediye tarafından parka dönüştürülmesi kararı hayvan satıcılarını kızdırdı. Yaklaşık 60 kişiden oluşan besici grubu araçları ile birlikte belediye önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. 

Doğuş Gazetesi; `Baro, Üzgün Ve Kaygı İçerisindeyiz` 
Batman Barosu Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi olayını kınadıklarını belirterek, yaşanan olay bizleri derinden üzmüş ve kaygıya sevk etmiştir. Olayı kınıyor, bunun son olaylar olmasını diliyor ve çatışmaların bir an önce sonlandırılarak huzur ve barış ortamının hâkim olmasını istediklerini kaydetti.


Mezopotamya Gazetesi; `Son 41 Yılın Bütçe Rekoru` 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk 6 aylık bütçe performansının tarihi başarı olduğunu belirterek "Son 41 yılda Ocak-Haziran döneminde normal olarak en yüksek bütçe fazlası rakamına ulaşmış durumdayız" dedi. 

Batman Postası Gazetesi; `Hayvan Pazarı Esnafından Eylem` 
Batman Hayvan Pazarı`nda büyük ve küçükbaş hayvan satıcılığı yapan 100 esnaf, yerlerinden edilince Belediye önünde araçları ile eylem yaptı. 

Batman Gazetesi; `Hak Ve Özgürlükler Platformu`ndan Tesettür Broşürü` 
Hak ve Özgürlükler Platformu "Tesettür Seferberliği" kapsamında vatandaşların haklarını konu alan ve başörtüyle okula gitmeyi yasaklayan bir kanun olmadığını anlatan broşür hazırlayarak vatandaşlara dağıttı. 

Çağdaş Gazetesi; "Şiddete Son Verilmeli" 
13 askerin şehit düştüğü çatışmaya ilişkin açıklama yapan Baro Başkanı Av. Yusuf Tanrıseven; "Son dönemlerde ülkemizde artan çatışmalar ve yaşanan şiddet ortamı bizleri endişeye sevk etmektedir. Şiddete bir an önce son verilmeli" dedi. 

Veysi Rüzgar-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir