• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Bu yıl peynir ve yoğurt verimi iyi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Baharın ilk aylarında yağışların bolluğu nedeniyle otlakların iyi olması hayvan yetiştiricilerini sevindirdi. Otlakların bol olması nedeniyle sütün çoğalması hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldürdü.

 

Ancak hayvan yetiştiricilerinin yaptığı keyfi fiyat artışları süt ürünleri alışverişi yapan esnafın tepkisine neden oluyor.

 

Kontrol mekanizmasının oluşturulması gerek

Peynir ve yoğurt verimliliği ile satışlarından memnun olan esnaf hayvan sahiplerinin keyfi muamelelerinden şikayet ediyor. Yılda yaklaşık 30 ton peynir sattığını belirten Tekin Rençber, bu yıl herkesin süt veriminden memnun olduğunu, fakat bu satışları kontrol altında tutan bir mekanizma olmadığı için bazen hayvan sahiplerinin keyfi olarak fiyat artışlarıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

 

Rençber açıklamasında, ''Bu yıl otun bol olması nedeniyle sütte büyük oranda bir artış oldu. Yani bu yıl süt verimi çok iyi. Fakat hayvan yetiştiricilerinin keyfi muameleleri bizi bazen zor durumda bırakıyor. İstedikleri zaman istedikleri şekilde fiyat artışlarına gidebiliyorlar. Biz de yılda en fazla 3 ay bu iş ile uğraşıyoruz. Yani ürünün en fazla ve satışların en yoğun olduğu aylar 7 ve 8. aylardır. Dolayısıyla Muş'ta süt ürünlerinin alış verişini kontrol altında tutan bir mekanizma olmadığı için, biz de bu fiyat artışlarına katlanmak zorunda kalıyoruz '' dedi.

 

Bu noktada sıkıntı çektiklerini belirten Rençber, sağlıklı ve düzgün bir ticaretin yapılması için bu işi kontrol altına alacak bir mekanizmanın oluşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir