• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Hilvan'da iki spor tesisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Havaalanı'nda kendisini karşılayan Vali Celalettin Güvenç ile birlikte Hilvan'a geçen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, düzenlenen törenle yeni yapılan sentetik çim sahanın açılışını gerçekleştirdi.

 

Açılış öncesi bir konuşma yapan Bakan Kılıç, ülkenin geleceği olan gençlerin her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, "81 vilayette yaşayan 76 milyon insanımız genciyle, yaşlısıyla, kardeşlik bağlarıyla birbirine sıkı sıkıya kenetlenmiş durumda. Özellikle gençlerimiz bayrağı dalgalandıracak, özgürlük şarkımızı dillendirecek sevgi tohumlarını gelecek yüzyıllara saçacak en önemli değerlerimiz, en önemli zenginlik kaynağımız. Bu yavrularımıza yapılacak her şey onlara haktır, annelerinin ak sütü gibi de helaldir. Bu çocuklar için emek veren, katkı sağlayan taş üstüne taş koyan her kim olursa başımızın üstünde yeri vardır." dedi.

 

Çocukların yüzmeyi, yüzme havuzlarında öğrenmelerini istediklerini belirten Kılıç, "İstiyoruz ki sulama kanallarında çocuklarımızın boğulduğuna dair haberler gelmesin, ocaklara yangın düşmesin. Türkiye'nin her tarafında gençlerimiz hangi şartlarda sporunu yapabiliyorsa Şanlıurfa ve ilçelerinde de yavrularımız, çocuklarımız aynı şartlar altında sporunu yapmaya, hayat kalitesini arttırmaya devam edebilsinler. Başta kamu kurumlarımız olmak üzere Valiliğimize, özel idaremize, bakanlık yetkililerimize ve bu tesislerin Hilvanlı genç kardeşlerimize ulaştırılmasında emek sahibi olan herkese yürekten teşekkürlerimi ifade ediyorum" diye konuştu.

 

Vali Celalettin Güvenç ise, "Bu tesisleri açmamız için bizlere büyük destek veren, ödenek ayıran başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bütün Bakanlarımıza, Sayın Faruk Çelik'e, Sayın Suat Kılıç'a Urfa adına gençlerimiz adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Allah'a şükür her gün yeni bir tesis açıyoruz, her gün yeni bir tesisin temelini atıyoruz. Şu havuzu 2-3 ay içerisinde, bu sezon başladık ve bitirdik. Devir çalışma devri, iş devri. Halkımızı, insanımızı, gençlerimizi mutlu etme devri. Biz de bu felsefeyle sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. İtibarımız ve onurumuz sizlere hizmetle orantılıdır. Ne mutlu bizlere ki, halkımıza, milletimize, sizlere hizmet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan sentetik çim saha ve yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirin Suat Kılıç, Vali Celalettin Güvenç ile birlikte daha sonra Hilvan Belediyesi'ni ziyaret etti.

 

Kılıç belediye ziyaretinin ardından beraberindekilerle Şanlıurfa'ya geçti. (Muhammed Can Yardımcı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir