• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
Mardin`de başörtüsü düşmanlığı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Hükümet yetkililerinin defalarca "Başörtüsü sorunu yok" şeklindeki açıklamalarına rağmen İçişleri Bakanının seçim bölgesi olan Mardin`de hem de 28 Şubat darbecilerinin yargılandığı bir dönemde hukuk dışı bir zorbalık yaşandı. Üstelik mesai saatleri dışında başörtüsü taktığı gerekçesiyle kurum müdürü tarafından azarlanan ve hakkında tutanak tutulan başörtülü Y.A. isimli bayana yapılan gayrı meşru baskıcı tutum, Mardin`deki sivil toplum kuruluşları tarafından tepki ile karşılandı.
 
Kurum Müdürü kentin huzurunu kaçırmayı hedefliyor
Konuya tepki gösteren STK`lardan Memur-Sen`e bağlı Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı Abdulkadir Kurtuluş, 28 Şubat darbecilerinin yargılandığı bir dönemde kurum müdürünün bilinçli bir şekilde kentin huzurunu kaçırmaya yönelik olduğunu söyledi.
 
Memur Sen olarak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü`nde 81 ilde basın açıklaması yaptıklarını ve yeni yılın ilk mesai gününde ülke genelinde serbest kıyafetle işe giderek `sivil itaatsizlik` eylemi başlattıklarını hatırlatan Kurtuluş, "Memur-Sen ailesi olarak, çalışmalarımıza milletimizi dâhil edecek yeni bir adım atarak `Özgürlük için 10 Milyon İmza` kampanyası başlattık ve topladığımız 12 Milyon imzayı Çalışma Bakanı Faruk Çelik`e Bakanlar Kuruluna iletmek üzere verdik. Sendikamız, ülkemiz genelinde olduğu gibi Mardin`de de, 1982 modern darbe ürünü yönetmeliği hükümet yürürlükten kaldırıncaya kadar, tüm kamu kuruluşlarında iş yerlerine serbest kıyafetle gitme eylemi başlatmıştır. Eylemimiz kamu çalışanlarından ciddi oranda destek görmüştür. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Mardin`de de antidemokratik yönetmeliği uygulamayarak tavırlarını özgürlüklerden yana kullanan tüm idareci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." dedi.
 
Biz başörtüsüne asla karşı değiliz, ancak yönetmelik var!
Kurtuluş açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
 
"Ancak her zaman olduğu gibi olumlu gelişmelerden rahatsız olan bazı okul müdürleri, Öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarına ceza verebilmek için "biz başörtüsüne asla karşı değiliz ancak yönetmelik var" diyerek, adeta 28 Şubat günlerine olan özlemlerini dile getirerek, `ülkemizin geri kalmasında önemli bir faktör olan başörtüsünü` takan arkadaşlarımıza ceza vermek istiyorlar. Bunlardan birisi de Gümrük Müdürlüğünde görevli bir arkadaşımızın mesai saatleri dışında kurum içinde başörtüsü taktığı gerekçesi ile önce uyarıldığı sonra da hakkında tutanak tutulduğu iddiaları mevcut. Bizler de aynı zaman da kendisi bayan olan kurum müdürümüze önce kendi kılık kıyafetine dikkat etmesini hatırlatarak,
 
Baskıcı ve yasakçı yetkililere sorular!
Kurumunuzda kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan tüm çalışanlarınızın ayakkabı topuk boylarını ölçtünüz mü?
 
Tırnak kontrollerini düzenli yapıyor musunuz?
 
Ayakkabıların boyalı olduğunu her gün kontrol ediyor musunuz?
 
Etek boyları ve kumaş türleri için kaç tane soruşturma açtınız?
 
Saç ve favori boylarının standartları için okulunuzda berber çalıştırıyor musunuz?
 
Sahi bu yönetmeliğe uymayan bıyıklarınızla ilgili kendi hakkınızda soruşturma açtırdınız mı?
 
Toplumun yüzüne nasıl bakacaksınız?
Şapka Kanunu yürürlükte olduğu halde hiçbir çalışanınıza soruşturma açmazken, darbe ürünü yönetmeliğe dayanarak, yalnız Allah`ın emri olduğu için başlarını örtmek isteyen çalışanlara engel olduğunuz için toplumun yüzüne nasıl bakacaksınız?
 
Yoksa kılık-kıyafet yönetmeliği denince aklınıza yalnızca başörtüsü yasağı mı geliyor?
 
Bu yasak mutlaka kalkacak ve siz utanç duyacaksınız
Unutmayın Sayın Müdür, bu yasak mutlaka kalkacaktır. Ancak siz ve sizin gibiler, bu yasakçı zihniyetimizden dolayı sadece utanç duyacaksınız. Bu yasağın devamı için direnenler ve sizin gibi kraldan fazla kralcılar ise toplum tarafından nefretle anılacaktır." (Mehmet Aslan/Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir