• DOLAR 32.639
  • EURO 35.239
  • ALTIN 2504.485
  • ...
Elinde bomba patlayan genç konuştu - video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi Koşuyolu Parkı karşısında meydana gelen olayda elinde bomba patlayan 15 yaşındaki Berkan Cengiz, İLKHA`ya konuştu. Cengiz, olayın kendisinin dışında geliştiğini ve elindeki cismin bomba olduğunu bilmediğini söyledi. Cengiz, iddia edildiği gibi polise saldırı hazırlığı içinde olmadığının altını özellikle çizdi.

"Arkadaşlarım beni olay yerine çağırdı"
Patlama olayı ile ilgili başından geçenleri anlatan Berkan Cengiz, "Patlama öncesi arkadaşlarım patlamanın olduğu yerdeydi. Bende bizim evin yanındaki internet kafedeydim. Arkadaşlarım bana internet üzerinden mesaj atarak mahalleye gelmemi istedi. Ben ilk etapta gitmek istemedim ama ikinci mesajı atınca çıkıp yanlarına gitmeye karar verdim." dedi.

"Bomba olduğunu bilmiyordum"
Y.adlı arkadaşının bomba olduğunu sonradan öğrendiği kutuyu gösterdiğini söyleyen Cengiz, " Arkadaşım o cismi eline alıp inceledikten sonra bana vererek bu cismin ne olduğunu söylememi istedi. Bende inceledim kokladım pis bir koku geliyordu içinde. O esnada elimde de sigara vardı. Biraz daha yaklaşınca aniden patlama meydana geldi." şeklinde konuştu.

"Polise atılacak iddiası yalan"

Bombanın polise atılacağı iddiasını yalanlayan Cengiz, " Oradan bir devriye ekibi bile geçmedi. Bomba patladığı yerin biraz aşağısında bir kahve vardı. Bütün polisler orda oturur. Bombanın patlamasıyla ses onlara gitmiş onlar gelmiş olabilir. Bomba patladıkta 3 dakika sonra polis ekibi geldi. Yoksa polis yoktu ortada. Mobese kameraları orada vardı, her şey ortadaydı yani." dedi.

"Hastanede polis bana kötü davrandı"
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi acil bölümüne kaldırılırken polisler tarafından kendisine kötü muamele yapıldığını iddia eden Cengiz, " Acildeki polisler, ben yaralıyken, bileğim kopmuş bir haldeyken benden zorla ifade almaya çalıştılar. Bana senin `Kürt derneklerle` bir alakan var mı? diye sordular. Bende `yok` dedim. Polislerin baskısı arttı. Bana, Ailenin böyle Kürtlerle alakası var mı yok mu diye sordular, bende yok dedim. Polisler bu seferde `zaten geberip gideceksin` diye tehditler savurmaya başladılar." ifadelerini kullandı.

"BDP ile alakam yok"
Diyarbakır da BDP öncülüğünde başlatılan hiçbir eyleme katılmadığını kendisini ve ailesinin bu tür işlerle hiç ilgisinin olmadığını söyleyen Cengiz, ayrıca kendisinin BDP ile bir bağının olmadığını olay yerindeki arkadaşlarının BDP ile ilişkilerinin olup olmadığını bilmediğini söyleyerek, olayı terör gibi yansıtan ve kendisini terörist gösterenlerden şikâyetçi olacağını söyledi.

"Herkesten şikayetçiyim"

Bombanın yanlışlıkla patladığını ve olayı terör eylemi olarak gösterenlerden şikayetçi olacaklarını ifade eden Baba Musa Cengiz, " Benim oğlumun kolu koptu herkes olayı farklı yönlere çekerek bizi ve ailemizi zan altında bırakmaya çalışıyor. Bu olayda oğlumu olay yerine çağıranlardan, bombayı eline vererek ne olduğunu anlamasını isteyenlerden ve yalan haber yapan basın kuruluşlarından şikâyetçiyim ve hakkımızı yasal yollardan alana kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Baba son olarak oğlunun kopan kolunu istediğini söyledi. (M.Sait Adiyaman/Mehmet Bozdaş - İLKHA)
 

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir