• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
"Atık malzemeleri doğaya bırakmayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Toroslar Belediyesi 2013 yılının geri dönüşüm yılı olması nedeniyle geri dönüşüm projelerine ağırlık veriyor. Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda ince tellerle yapılmış hayvan figürlerini çam kozalakları ile doldurarak İlçe genelindeki cadde ve kavşaklara yerleştirdi.

Dünyanın ekolojik dengesini bozacak atık malzemeleri doğaya bırakmama yönünde de vatandaşları uyaran Tuna; "Hayvan figürlerini ince demirden yapmak ve içini de tohumu alınmış atıl durumdaki çam kozalağı diye adlandırılan malzemeyi doldurmak suretiyle değişik bir figür ortaya çıkarttık. Özellikle sanayileşen dünyada ekolojik dengeyi bozan insanoğlu. Bu tür malzemeleri değerlendirerek bunlara dikkat çekmek ve bu nüansı yakalamak durumundayız. Belediye olarak bu anlamda bir çok projeyi ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte de beyin jimnastiği yapmak suretiyle yeni projeleri hayata geçireceğiz. Bu modeli herkese örnek olsun diye Akbelen Bulvarı üzerinde orta refüje monte ettik. İnsanları yeniden uyarıyoruz. Bu dünyayı ve ekolojik dengeyi sarsacak hiçbir atık malzemeyi doğaya bırakmayalım. Yok etme noktaları varsa oralarda değerlendirmek suretiyle yeniden kazanıma sunalım. Bu projelerimizde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Tuna, ormanda atıl halde bulunan, yanıcı ve parlayıcı özelliği olan çam kozalaklarının orman yangınlarında başrol oynayan bir unsur olduğuna dikkat çekti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir