• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Gümrük Kanunu'ndaki sıkıntılar çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya adına yapılan yazılı basın açıklamasında, 11 Nisan 2013 tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanunu'nun 235 ve 236. Maddelerinde var olan sorunun çözüldüğü belirtildi.


Açıklamada, söz konusu maddelerin ithalatçıları, transit taşımacılık yapan nakliyecileri ve Gümrük Müşavirlerini büyük sıkıntılara soktuğuna vurgu yapıldı.


MTSO Meclis Üyesi Cebrail Orman ise, Komite olarak sorunu tartışıp MTSO Yönetim Kuruluna taşıdıklarını ve MTSO Yönetiminin ise sorunu Mersin Deniz Ticaret Odası ile birlikte kurulan bir ortak heyetle inceleyerek anında Ankara'ya taşıdığını söyledi.


MTSO'nun öncülüğünde Gümrük ve Ticaret Bakanlığından randevuların alındığını ve işlerin sıkı bir şekilde takip edildiğini vurgulayan Orman, "Sorunun giderilmesi adına aynı gün Gümrük ve Ticaret Bakanı, Bakan Yardımcısı, Müşavir, Genel Müdürler ve Daire Başkanları ziyaret edildi. Bu anlamda, Mersin Gümrük Bölge Müdürlüğü'nün büyük desteği oldu. MTSO öncülüğüne kurulan Mersin heyetinin bu ziyaretine Bakanlıktan hızlı bir cevap geldi ve sorunun giderilmesine yönelik bir genelge yayınlandı" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir