• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esnaf  iftar yemeğinde bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Sosyal ve kültürel çalışmaları ile adında sıkça söz ettiren Muş Selam Der, Muş esnafı ile iftarda bir araya geldi.

Muş Selam Der'in dernek binasında verilen iftar yemeğine çok sayıda esnaf katıldı. Esnafın davetlerine gösterdikleri ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getiren dernek yetkilileri, esnaf ve iş adamlarının sosyal alandaki etkinliklerine dikkat çekti. Özellikle varlıklı insanların, fakir ve muhtaç ailelerin dayanağı konumunda olduklarını belirten dernek yetkilileri, varlıklı olan insanların bu anlamda ağır bir yük altında olduklarını belirttiler.

Esnafa yönelik verilen iftar yemeğindeki amaçlarının esnafla kaynaşmak, esnafı dernek faaliyetleri hakkında ve özellikle derneğin, fakir ailelere yönelik yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirmek olduğunu belirten Dernek Başkanı Mahfuz Ural, esnaf ve işadamlarının toplumdaki rollerinin büyük olduğuna dikkat çekti. Ural; '' Muhakkak ki iş adamlarımız ve esnafımız bir açıdan fakir ve muhtaç ailelerin dayanağı konumundadırlar. Onların sahip olduğu mallarda, Allahın fakir ve ihtiyaç sahibi olan insanlar için ayırmış olduğu bir hak, bir pay vardır. Bizim de dernek faaliyetlerimiz içerisinde özellikle fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ciddi anlamda hizmetlerimiz çalışmalarımız mevcuttur. Esnafımıza verdiğimiz bu iftar yemeğindeki amacımız esnafımızla tanışmak, onlarla kaynaşmak ve dernek olarak yaptığımız faaliyetlerimiz hakkında esnafımızı bilgilendirmektir. Bunu yapmayı bir açıdan kendimize bir borç biliyoruz. Çünkü esnaf ve iş adamlarımızın dağıttığı zekatların zaman zaman yerini bulmadığına şahit oluyoruz. Bunun nedeninin ise esnafımızın fakir ve muhtaç olan ailelerin tespiti konusunda kendilerine ciddi anlamda yardımcı olabilecek bir organizasyonun olmamasından kaynaklandığına inanıyoruz. İşte bu noktada esnaf ve iş adamlarımıza zekat ve sadakalarının yerini bulması için yardımcı olma gayesiyle, esnafımız ve muhtaç aileler arsında bir köprü olma görevini üstlenmek istiyoruz. İnşallah bu anlamda hem esnafımıza hem de muhtaç ailelerimize yardımcı olma noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışarak, vazifemizi en iyi bir şekilde yerine getiririz. '' dedi.

Esnafa yönelik verdikleri iftar yemeğinin olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını ifade eden Ural, özellikle Ramazan ayında yardım faaliyetlerinin hız kazandığını belirterek, bu tür etkinliklerinin arttırılarak devam edeceğini söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir