• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Raid Salah`a şartlı tahliye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere`nin başkenti Londra`da geçen ay sonunda gözaltına alınan İsrail`deki İslami Hareket`in lideri Şeyh Raid Salah`ın şartlı tahliyesine karar verildi. 

Edinilen bilgiye göre, Londra`daki Yüksek Mahkeme`de görülen davada yargıç dün, 52 yaşındaki Şeyh Salah`ın şartlı tahliyesine hükmetti. Salah`ın avukatları duruşmada müvekkillerinin "güvenlik riski" oluşturmadığını ve gözaltında tutulmaması gerektiğini savundu.

İçişleri Bakanlığı`nı temsil eden avukatlar ise, tahliye talebine karşı çıktı. Salah`ın pazartesi gününe kadar gözaltında tutulmaya devam edilmesi ve hafta başında şartlı tahliyesinin gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak Salah`ın İngiltere`nin "sınır dışı" talebinin görüşüleceği dava sürecine kadar Londra`da bir evde tutulacağı, ayağına kaçmaması için elektronik kelepçe takılacağı, sokağa çıkamayacağı ve basına demeç veremeyeceği belirtiliyor.

Salah, İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May`ın talebi üzerine ve İngiltere`ye "aşırı dinci aktiviteleri" gerekçesiyle girme yasağını ihlal etmesi nedeniyle geçen ay sonunda Londra`da gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, Salah`ın sınır dışı edilmesini istemişti.

İngiliz Parlamentosunda konuşma yapmak için Londra`ya gelen Salah, geçen yıl Gazze`ye doğru yola çıkan Mavi Marmara gemisinde yer almıştı.  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir