• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Hastahanin Keyfi Muamelesinin Mağduru Olduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi Ultrason bölümünün 14.45 ile 16.00 saatleri arasında kapandığını ileri sürerek tepki gösteren hasta yakınları, hastalarının saatlerce sandalyelerde beklediklerini ifade ettiler.

Hastasının yürüyemediğini, bu yüzden tekerlekli sandalye ile hastaneye geldiklerini belirten Mahmut Çelik, "Hastamızın ayakta duracak hali yok. Bize saat 16.45`te muayene olabileceğimizi söylediler. Oysa biz oraya gittiğimizde doktorların 14.45`te gittiklerini gördük. Üç tane muayene yeri var üçünü de kapatıp gitmişler. Biz hasta haklarına gittik ve baştabibe çıkmamız söyledi. Baştabip ise `Biz size öncelik tanımışız, iki saat fazla zaman vermişiz` dedi. Peki bu fazla saat vermesi bu bölümün kapanmasıyla mı oluyor? Biz bunu anlayamadık. Başka bir hastanın durumu iyi değildi. O hastanın sancısı olduğunu Baştabibe açıkladık. O da `acile gidin bir iğne vurun` diyerek bize yol gösterdi. Acaba saat:16.00`da gelecek olan doktor 15.00`de gelse olmaz mı?" diye sordu.

Bu Ramazan ayında 50 dereceye varan sıcaklıkta 15`e yakın hastanın kapıda beklediğini belirten Çelik, "Biz yetkililere sesleniyoruz; mesai saat:17.00`de bitiği halde Ultrason Bölümü neden 15.00`de kapanıyor? Bu insanlar doktorların keyfi muamelesinin mağdurlarıdır. Doktorlar 16.00`da geldiğinde mesaiye bir saat kalıyor" dedi.

Hasta Hakları Birimi yetkilileri ise söz konusu durumun Ultrason Bölümündeki radyasyon tehlikesinden kaynaklandığını ileri sürdüler. (Osman Gülebak - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir