• DOLAR 32.52
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2418.535
  • ...
112 Acil Çağrı Merkezi'nin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - İçişleri Bakanlığınca yürütülen 112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi ile Türkiye genelinde hizmet veren 110 İtfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma numaralarının tek merkezde toplanarak acil çağrı hizmetlerinin illerde kurulan çağrı merkezlerinden etkin ve koordineli bir şekilde yürütülmesi Proje Türkiye'de ilk olarak Antalya ve Isparta'da pilot olarak uygulandı. 2. Etapta Manisa'nın da aralarında yer aldığı 27 il projeye dâhil edildi.


Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi temel atma törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Muzaffer Yurttaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Pakdemirli, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, daire müdürleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı.


Törende konuşan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, çağrı merkezinin diğer tüm numaraları bünyesinde bir araya getireceğini söyledi. Tanrıverdi, "İnsanların karşı karşıya kaldığı olaylarda herkesin ulaşabileceği bir numara. Tek numaradan her şeye ulaşılabilecek. Can kaybını önleyecektir" dedi.


Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Avrupa Birliği'nin müktesebatı bizim sistemimize adapte edildiğinde böyle bir ihtiyaç çıkmış. Böyle bir ihtiyacı biz aslında daha öncesinde yaşıyorduk. Herhangi bir çağrının nereye yapılacağına ilişkin tereddütlerle kaybedilen zamanları, bunun kurumlar arası diyalogla birinden diğerine haber iletilme esnasında ortaya çıkan sorunları çok yaşadım. Bu müessese ve buna benzer müesseselerin model uygulamalarını Antalya'da yapılan çalışma ve tesislerde görme imkanım oldu. Buradaki uygulamalarını da gördüm. Herhangi bir çağrının polisi mi ilgilendirdiği, itfaiyeyi mi ilgilendirdiği o an aranan kişinin inisiyatifinde olmaksızın, konunun niteliğine göre hepsinin bir anda harekete geçirilebileceği ortak komuta olması nedeniyle krize müdahalenin en etkili yöntemlerinden biri. Pilot uygulamalarında başarılar alındı. Dilerim bu çalışma kültürü diğer kamu kurum hizmeti modellerinde de örnek olur" şeklinde konuştu.


Manisa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, Güzelyurt Mahallesi İngolstadt Bulvarı 5737 Sokak'ta temeli atılan 112 Acil Çağrı Merkezi'nin 3 bin 866 metrekare arsa üzerinde inşa edileceğini söyledi. Aytekin, "112 Acil Çağrı Merkezi Bodrum, zemin ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşmaktadır. Toplam inşaat alanı 3 bin 78 metrekare, 3 milyon 111 bin liraya ihale edildi" dedi.


Törende konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, "Manisa'yı uluslararası kriterlerde kabul etme adına önemli çalışmalar yapılmaktadır. Her vatandaş başına gelen bir olayda hangi numarayı aramam gerekiyordu diye düşünmeden tek numara ile hayati önem taşıyan merkezden yardıma Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, ihtiyaç duyulan hizmetlere tek numaradan ulaşılabileceğini belirterek, "Artık tüm numaralara 112 Acil Çağrı Merkezi'nden ulaşılabilecek" diye konuştu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir