• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
Şanlıurfa Yar-Der`den hayırseverlere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa`da 2008 yılında kurulan Yar Der, ildeki fakir ve muhtaç ailelerin yanında Suriye`den gelen ailelere de yardımda bulunuyor. Umut Kervanı Platformu üyesi olan Yar Der, ildeki fakirlerin çokluğuna dikkat çekerek hayırsever vatandaşları daha fazla duyarlı olmaya davet etti. Derneğin yardım kapasitesinin çok üzerinde bir talebin olduğuna vurgu yapan dernek, bu ailelere sahip çıkılmasını istedi.

Ramazan ayı olmasından dolayı gönüllü üyeleriyle yardım paketlerini dağıtan derneğin çok yoğun olduğu görülüyor.Ramazan ayı boyunca yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Şanlıurfa Yardımeli Derneği Başkanı Halil Bilen "Şu an dağıttığımız yardımlar bize müracaat eden fakir ailelere göre çok azdır. Şu an bize müracaat eden ailelerin sayısı bin civarında. Şu an itibariyle bu sayıyı karşılamamız zor gibi görünse de inşallah önümüzde 20 gün var. Bizi duyan, tanıyan kardeşlerimiz bize ulaşırlarsa biz de tüm ailelere ulaşmış olacağız." diye konuştu.

Fakir ailelerin çok olmasından dolayı hepsine ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Bilen"Günden güne bu sayı artıyor bizi yolda gören, arabamızın önüne çıkan, evimize gelen çok insan var. Hatta iftarda yiyecek bir şeyleri olmayanlar bile var. Gerçekten Şanlıurfa`nın kenar mahallerinde çok mağdur aileler var bu ailelere ulaşmamız için yardımsever kardeşlerimizin bize ulaşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şuanda Şanlıurfa`da ikamet eden Suriyeli mülteci sayısının 2 bin 500 olduğunu ifade eden Bilen üyesi oldukları Umut Kervanı Platformu ile birlikte bu insanlara da yardım götüreceklerini vurguladı.(Osman Gülebak-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir