• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Diyarbakırlılar Bu Geceyi Camilerde İhya Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

DİYARBAKIR - Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde bulunan Öz Sayım Mescidin de yapılan etkinlikle mübarek Berat Kandili ihya edildi.

Açılış konuşmasını yapan Öz Sayım Mescidi imamı Cevat hoca, "Özellikle Müslümanların işledikleri hatalar sonucunda günaha girdiklerinde büyük bir pişmanlık içerisine giriyorlar. Bu pişmanlıklarını en güzel şekilde bertaraf etmek için Yüce Yaradan Müslümanlara mübarek geceler ve kandillerle müjdeleyip ödüllendirmiştir. Bu müjdeler içerisinde var olan Berat başka bir deyimle Rahmet gecesi açık bir şekilde bize müjdeler vermektedir. Berat gecesi o kadar önemlidir ki Müslümanlar içim genel bir af niteliği taşımaktadır. Bu sayede şeytan büyük bir umutsuzluğa düşer, müminler ise daha azimli ve kapsamlı bir şekilde dualara ve ibadetlere sarılırlar" dedi.

Efendimiz Hz Muhammed (sav)`in de hadislerinde bu mübarek gecenin önemine değindiğini belirten Cevat hoca, Efendimiz şöyle buyurmuşlardı: "`Recep, Allah`ın ayıdır. Şaban, benim ayımdır. Ramazan, ümmetimin ayıdır.` Mübarek Recep ayının ardından gelen Şaban ayı Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem`in ayıdır. Bu mübarek ayın değerini bilerek, ibadetlerimizi yapmalı, âlemlerin Rabbinden af dilemeliyiz" diye konuştu.

Etkinlik cami öğrencilerinden oluşan çocukların okuduğu ilahi, çevşen ve Mevlüt ile devam etti. Etkinlik okunan dua ile sona erdi.

Veysi Çetik - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir