• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Havalimanına Yolcuları Ücretsiz Taşıyacak.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta merkeze 8 kilometre mesafedeki Çeltiksuyu köyünde hizmete açılan Bingöl Havalimanından seyahat edecek yolcuları, ağustos ayı sonuna kadar ücretsiz taşıyacaklarını söyledi.

Atalay, şunları söyledi: "Havaalanı ile şehir merkezi arasında gidip gelecek vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için bu hizmeti vermeyi uygun gördük. Bingöl Havalimanı açıldığı günden itibaren salı, perşembe ve cumartesi günleri İstanbul`dan Bingöl`e hafta 3 sefer yapılmaktadır. Belediyemiz de ağustos ayı sonuna kadar şehir merkezinden gelen yolcuları havaalanına götürecek ve İstanbul`dan gelen yolcuları da şehir merkezine getirecek. Havaalanımızın yeni açılmasından dolayı Türk Hava Yolları düzenli taşıma işlemlerini başlatana kadar belediyemiz bu eksikliği gidermiş olacak ve 1,5 aylık bir süre içinde vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmayacaktır."

Bingöl Havalimanının kente başlı başına pozitif bir katkı sağlayacağını ve şehre sınıf atlattığını vurgulayan Atalay, "Gerçekten bir ilde havaalanı olması, o ile ayrı bir değer katıyor. Bunun dışında iş adamları, öğretim görevlileri, buraya gelecek memurlar veya yatırım yapmayı düşünen kişiler çok daha rahat gelmiş olacak. Bugüne kadar hep bize `havaalanınız var mı ` diye soruyorlardı, şu anda evet havaalanımız var, hem de çok modern bir havaalanımız var. İstanbul`dan başlayan seferler inşallah kısa sürede Ankara`ya da başlamış olacak" diye konuştu.


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir