• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman Müze Müdürü görevden alınsın talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sason-Ermeniler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Dayanışma Başkanı Aziz Dağcı, Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal'ın Batman'ın Sason ilçesi Öranağil Köyü Purşen Mezrası'nda bulunan Şeyh Bazit Türbesi'ni koruma altına almayıp görenini kötüye kullandığını iddia etti.


Dağcı, Müze Müdürü Uysal'ın türbeyi tabiat varlık olarak tescil ve tespit ettirmediğini belirterek görevden alınması için Batman Valiliği ve Sason kaymakamlığına dilekçe verdi.


Dağcı verdiği dilekçede, "Batman İl Kültür ve Müze Müdürlüğünde görev yapan Müze Müdürü Tenzile Uysal'ın görevini kötüye kullandığından görevden alınması gereği. Batman'ın Sason ilçesi Öranağil Köyü Purşen Mezrası Şeyh Bazit Mezrası Dağı'nın tam tepesinde bulunan Şeyh Bazit Türbesi'nin kültür ve tabiat varlıklarının koruma kanunlarına göre tespiti ve tabiat varlıklarından olduğundan tescilli ile koruma altına alınması yüce makamınızdan arz talebi etmekteyiz" dedi.


Dilekçede, yöre halkı olarak halen Şeyh Bazit Türbesi'nin çok mukaddes olduğuna inandıklarını belirten Dağcı, "Müslüman ve Ermeniler bu türbeye ziyaret etmektedirler. Şöyle ki, Şeyh Bazit Türbesi çok mukaddes sayılan bir türbedir. Kimine göre Şeyh Bazit Mekke Medine'den gelmiş ve burada vefat etmiştir. Bu Şeyh Bazit Türbesi Müslüman dini yayıldıktan sonra kısa bir zaman Sason'a gelmiş ve bin yıl önce bu mukaddes Şeyh Bazit Türbesi 2965 metre Şeyh Bazit Dağı'nın tam tepesinde bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.


Dilekçenin devamında Dağcı, şu ifadelere yer verdi: "Dünyanın hiçbir yerinde böyle yüksek dağda bulunan bir mukaddes türbe halende Batman İli Kültür ve Tabiat Varlıkları ve Müze Müdürü Tenzile Uysal bu türbeyi tabiat varlık olarak tescil ve tespit ettirmemiştir. Bu hususlar göz önüne alınarak müze müdürünün görevinden alınması talebinde bulunuyoruz. Batman'ın Sason ilçesi Purşen ve Öğrenağil Köyü Şeyh Bazit Dağı'nda ve tam tepesinde bulunana mukaddes Şeyh Bazit Türbesi'nin kültür ve tabiat korunma kanuna göre tespiti ve tabiat varlıklarından olduğundan tescilli ile korunama altına alınmasına yüce makamınıza saygılarımızla arz ve talebi etmekteyiz." (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir