• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Diyarbakır`da Polise Silahlı Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay Diyarbakır `ın merkez Sur İlçesi Fiskaya Mevkii`nde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen bir grup Dicle Üniversitesi yolu üzerinde yoldan geçen araçlara havai fişek ve molotoflu saldırıda bulunması üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye giden polis ekiplerini gören saldırganlar ara sokaklara kaçınca polis de takip etti. Bir ara sokakta ellerinde uzun namlulu silah bulunan yüzleri maskeli iki kişiyi gören polis, `dur` ihtarında bulundu. İhtara uymayan iki kişi ateşle karşılık verince polis de ateş açtı. Yaşanan kısa süreli çatışmada ölen yada yaralanan olmazken kaçan saldırganların yakalanması için polis çalışma başlattı.

Saldırı üzerine bölgeye aralarında Özel Harekat Timlerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölge abluka altına alınırken, saldırganların Dicle Nehri kıyısındaki ağaçlık alana kaçtıkları belirlendi. Alanda termal kameraların da kullanıldığı geniş çaplı bir operasyon ve arama çalışması başlatıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de olay yerine gelerek çalışmalara katıldı. Bölgede kaçan saldırganları yakalamak için operasyon devam ederken, kent içinde de sıkı güvenlik önlemleri alınıp giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

DHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir