• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
TMMOB'dan 'Torba Yasa'ya Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Batman İKK Sekreterliği Üyeleri, TBMM'de kabul edilen 'Torba Yasa'ya tepki göstermek amacıyla Yılmaz Güney Sineması önünde basın açıklaması yaptı.


Basın açıklamasını Batman TMMOB İKK Sekreteri Nevaf Taş okudu. Taş, "TMMOB örgütünden, bir gece yarısı operasyonu ile Torba'nın içine atılmak metodu ile intikam alınmak istenmiştir. TMMOB'un torbaya sığmayacağını haykırmak için burada bulunmaktayız. 12 Eylül askeri cuntasının bile yapmadığı pervasızlığı gösteren iktidar, bu manevra ile TMMOB'u boşaltmaya çalışmasının bir sonuç vermeyeceğini hep beraber sağlayacağız. Çünkü kentsel dönüşüm adı altında halkın sömürülmesine hayır dedik. HES projeleri altında derelerimizin, ormanlarımızın ve tarihimizin yok edilmesine hayır dediğimiz için TMMOB'a saldırı gerçekleştirildi" dedi.


Cumhurbaşkanından TMMOB'a yapılan sivil darbenin önünde durarak, bu yasayı veto etmesini isteyen Taş, "Demokrasinin sadece belli zümrelerin isteklerini yerine getirme rejimi değil farklı olanların ve toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarını ve isteklerini sağlayan yönetim biçimi olması gerekliliğinin iktidar tarafından da anlaşılmasını isterdik" ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir