• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Yahudi tehdidine rağmen bir ilki başardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk kez Müslüman bir öğrenci Üniversite`nin 26 kişilik Senatosu`na seçildi.

Yahudi grupların muhalefetine rağmen 26 üyenin 25`i evet oyu kullandı

ABD `nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Berkeley (California) Üniversitesi`nde ilk kez Sadia Safiuddin isimli Müslüman bir öğrenci Üniversite`nin 26 kişilik Senatosu`na Öğrenci Temsilcisi olarak seçildi.

Müslüman genç kızın üniversite senatosunda öğrenci temsilcisi olarak seçilmesine ise ilk tepki okuldaki etkili Yahudi gruplardan geldi.

Üniversitedeki Yahudi gruplar, 21 yaşındaki Sadia`nındaha önce Filistin mücadelesine destek veren bazı etkinliklere katılmasını gerekçe göstererek Üniversite senatosuna seçilmesine karşı çıktı. Simon Wiesenthal Merkezi adlı Yahudi grubu, Sadia`ya karşı çıkma gerekçesi olarak da genç kızın, İsrail Ordusu ile ilişkisi olan şirketlerin üneversiteye yaptığı yardıma karşı kampanya düzenlemesini gösterdi.

26 üyenin 25`i evet oyu kullandı

Ancak okuldaki Yahudi öğrenci gruplarının düzenlediği ciddi kampanyalar da Sadia`nın Senato`ya seçimini engelleyemedi. 26 kişilik üniversite senato konseyinin 25`ininin oyunu alan Sadia Safiuddin, sadece bir üyeden red oyu aldı ve böylece 2014 yılı sonuna kadar öğrenci temsilcisi olmaya hak kazandı.

Senatoya üye olan öğrencilerin yaptığı geleneksel konuşmasında da öğrenci arkadaşlarına seslenen Sadia, üniversitedeki sistemi daha çok öğrencinin giriş yapabileceği bir şekile sokmayı umut ettiğini dile getirdi. Safiuddin`in destekçileri ise onun okuldaki bütün farklı dinlerden gelen öğrencilerin sorunlarına duyarlı olduğunu ve Müslüman Öğrenciler Birliği`ndeki  çalmışmaları nedeniyle bunu kanıtladığını kaydettiler.

Başarılı Müslümana iftira atıyorlar

Filistin destekli bir çok kampanya yürüten ve İsrail`in şiddetine karşı düzenlenen protestolarda aktif rol alan Safiuddin ile ilgili olarak da Amerikan İslam İlişkeleri Konseyi sözcüsü İbrahim Hooper da “Ne zaman müslüman bir Amerikalı iyi bir pozisyona gelse ve pozisyon için mücadele verse hemen İslam düşmanlığı kafasını kaldırıyor” diyerek Yahudi grupları eleştirdi.

STAR

Bu haberler de ilginizi çekebilir