• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köylünün ne derdini gören ne de sesini duyan var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çınar'a (Xana Axpar) bağlı Başaklı (Hücceti) köyü sakinleri, uzun zamandır su ve kanalizasyon sıkıntısı çekiyor. Tıkanan kanalizasyon suyunun köyün sokaklarına dağılması hem kötü kokuya hem de hastalıklara davetiye çıkarıyor.

 

Üstelik kirli suyun köylülerin su ihtiyacını karşılayan su kuyularına karışması daha ciddi durumlara sebep olabilir. Köylüler daha önce çekilen su tesisatının 10-12 gün kullanıldıktan sonra kesildiğini, kuyu suyunun da çok kireçli olduğunu ve bundan dolayı özellikle çocukların hastalandıklarını ifade ettiler.

 

Yaşadıkları sıkıntıları birçok yetkiliye ilettikleri halde sorunlarına çare bulunmamasından ötürü dertli olan köy sakinlerinden Hacı Gündüz, "Köy olarak su ve kanalizasyon sıkıntımız var. Köy içerisinden geçen kanalizasyon hattının patlaması ile 3 aydır kirli sular köy sokaklarında akıyor. Yetkililere müracaat ettiğimiz halde kimse gelip ilgilenmedi. Ev ve bahçelere dolan suları kendi imkanlarımız ile boşalttık'' diyerek yetkililere sitem etti.

 

Evinin bahçesine yaklaşık yarım metre kanalizasyon suyu dolan Musa Çevik ise, "Çınar ilçesinde belediyeye de kaymakamlığa da köydeki sorunumuz hakkında müracaatta bulunduk. Köydeki kanalizasyon şebekesinin tıkandığını ve kirli suların evimin bahçesine dolduğunu belirttim. Kendileri konuyla ilgileneceklerini belirttikleri halde kimse sıkıntımızla ilgilenmedi'' dedi.

 

Çevik sıkıntılarını Diyarbakır'a da taşıdıklarını ifade eden Çevik, "Valiliğe dilekçe ile köydeki sıkıntı hakkında şikayette bulundum. Valilik yetkilileri de konu ile ilgileneceklerini belirttikleri halde ne gelen oldu ne de giden! Üç aydır bu sıkıntıları çekiyoruz. Bahçeye giren kirli suları kendi imkanlarımız ile tahliye ettik. Köy kötü koku ve hastalıktan geçilmiyor'' diye konuştu.

 

Başka bir köy sakini Abdülkerim Kaya ise, köydeki su sorunundan şikayetçi. Köye su şebekesinin çekildiğini, fakat birkaç gün sonra suyun kesildiğinin altını çizen Kaya, "Köyümüze su şebekesi çekildi, suyumuz geldi. Fakat 10-12 gün sonra kesildi. O günden sonra bahçeye kuyular kazdık, o şekilde su ihtiyacımızı karşıladık. Fakat su çok kireçli olduğundan dolayı özellikle çocuklar hasta oluyorlar şeklinde konuştu.

 

Tıkanan kanalizasyon sularının da kuyu suyuna karıştığını kaydeden Abdülkerim Kaya, bunun durumu daha ciddi hale getirdiğini belirterek, yetkililerin köy halkının sorunlarına çare bulmasını istedi. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir