• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır’da İslami Direnişle Dayanışmaya Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askerî darbe ile devrilmesinin ardından İslami hareketler tarafından başlatılan kitlesel gösteriler devam ediyor.

Gözaltında tutulan ve hakkında bilgi verilmeyen Mursi’nin derhal görevine iade edilmesi ve darbe hükümetinin iptal edilmesini isteyen göstericiler başta başkent Kahire’de bulunan meydanlar olmak üzere bütün Mısır’da milyonluk yürüyüşler düzenliyorlar.

Batı dünyasının, medyasıyla birlikte darbeye ve milyonların darbe karşıtı gösterilerine kör kesildiği bir süreçten cesaret alan Mısır darbe yönetimi geçtiğimiz günlerde sabah namazı vaktinde gerçekleştirdiği katliama bir yenisini daha ekledi. Milyonların toplandığı Kahire’deki meydanlara bu kez teravih namazı vaktinde polis gücü ve “Baltacı” adı verilen milisleriyle saldıran darbe yönetimi 7 kardeşimizin katline ve yüzlerce kişinin yaralanmasına sebebiyet verdi.

Darbeci yönetiminin cinayetler serisine ve uluslararası kamuoyunun suskunluğuna rağmen başta Rabiatul Adeviyye Meydanı olmak üzere Mısır’ın tüm meydanlarını dolduran milyonların darbe karşıtı direnişini selamlıyoruz.

Birçok İslami kuruluşun bileşeni olarak yer aldığı “Türkiyeli Müslümanlar”ın şehit edilen kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmak ve Mısır İslami direnişiyle dayanışmak amacıyla düzenleyeceği gösteriye sorumluluk bilincine sahip ve duyarlı herkesin katılmasını bekliyoruz.

Tarih: 19 Temmuz 2013 Cuma

Saat: Cuma Namazı Sonrası

Buluşma Yeri: Fatih Camii

_______________

Ankara:

Tarih: 19 Temmuz 2013 Cuma

Saat: Cuma Namazı Sonrası

Buluşma Yeri: Kocatepe Camii

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu

Bu haberler de ilginizi çekebilir