• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Bingöl'de gıda denetimleri arttırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan ayı dolayısıyla kent genelinde gıda denetimlerini arttırdı.

 

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, unlu mamuller, tatlı ve et üretim mekânları ile alışveriş merkezlerinde denetimler yapıyor.

 

Ramazan ayı münasebetiyle tüketicilerin sağlıklı ve hijyenik gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin artırıldığını söyleyen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, denetimler esnasında karşılaşılan olumsuzluklar karşısında cezai müeyyidenin uygulandığını belirtti.

 

Tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşması için Ramazan ayı boyunca denetimlerin devam edeceğini ifade eden Ildız, "Bu denetimler her zaman olan şeyler. Ama Ramazan ayı dolayısıyla denetimleri sıklaştırdık. Şube müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz kent merkezi ve ilçelerimizde denetimlerini arttırdı. Denetimler kapsamında usule uygun görülmeyen durumlarda 5996 sayılı yasa kapsamında cezai müeyyide uygulanır" dedi. (Nihat kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir