• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
 Irak`ta en uzun iftar sofrası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak`ın Enbar ilinde hükümet karşıtı gösteri düzenlenen meydana eylemciler için 500 metre uzunluğunda iftar sofrası kuruldu.

Enbar`ın Ramadi kentinde aşiretler, İzzet Meydanı`nda Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı gösteri düzenleyen eylemciler için iftar sofması kurmak amacıyla birbiriyle yarışıyor. Aşiret liderleri, en büyük ve en güzel iftarı vererek Iraklı aşiretlerin gurur kaynağı olmaya çalışıyor. Ramazan ayı başından beri eylemcilere iftar sofrası kuran aşiretler arasından, Ebu Rıyşe Aşireti 500 metre ile en uzun sofranın kurucusu oldu.

Ebu Rıyşe Aşiretinin lideri Muhammed Hamis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Aşiretimiz, Irak`ta masum tutukluların serbest bırakılması, devlet kurumlarında adalet sağlanması ve halka iyi davranılması talebiyle gösteri düzenleyen eylemcilere iftar sofrası kurmakla gurur duyuyor" dedi.

Hamis, "500 metre uzunluğunda sofra kurduk. Ramazan ayı başından beri kurulan en uzun iftar sofrası oldu. Aşiretimiz, hükümet tarafından çiğnenen onurumuzun simgesi halinde gelen bu meydanda göstericilere destek olmaya devam edecek" diye konuştu.

Enbar`daki El-Bualvan Aşireti lideri Adnan el-Miheni, "Her gün bir aşiret iftar sofrası kuracak şekilde program hazırlandı. Bu program devam ediyor. Bu tüm aşiretlerin göstericilere olan desteğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Irak`ın çeşitli kentlerinde 21 Aralık`tan bu yana hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir