• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
DİKA 2013 Yılı Mali Destek Programları sonuçları açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - DİKA Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Şırnak Şehr-i Nuh Otel'de Yönetim Kurulu Başkanı Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz başkanlığında gerçekleştirildi.
Batman Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir'in de katıldığı toplantıda 2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamında DİKA'ya sunulan başarılı proje listeleri kurul tarafından görüşülüp onaylanarak karara bağlandı.

Üç ayrı programa yapılan toplam 225 başvurudan 92'si destek almaya hak kazandı. İlgili değerlendirmeler sonucu, Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Mardin'den 20, Batman'dan 29, Şırnak'tan 9 ve Siirt'ten ise 8 proje başvurusu olmak üzere toplam 66 proje başvurusu destek almaya hak kazandı.
Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programında Mardin'den 8, Batman'dan 4, Şırnak'tan 7 ve Siirt'ten 3 proje başvurusu olmak üzere toplam 22 proje başvurusu destek almaya hak kazanırken 2 proje de yedek listede yer aldı.
Tarımsal Üretimde Su Kaynaklarının Etkili Kullanımı Mali Destek Programı kapsamında ise Şırnak ve Siirt'ten 2'şer adet olmak üzere toplam 4 proje başvurusu destek almaya hak kazandı.

Destek almaya hak kazanan toplam 92 proje başvurusu için sözleşmeler, başvuru sahiplerine yapılacak tebligat tarihinden itibaren en geç 10 (on) iş günü içerisinde imzalanacağı belirtildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batman Ticaret Sanayi Odası (BATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, Batman'ın 29 projesinin geçtiğini bunun da tüm projelerden yüzde 44'e tekabül eden önemli bir rakam olduğunu ve firmalarına toplam 6 milyon 162 bin 761 TL mali destek sağlanacağını belirtti.

Başkan Demir açıklamasının devamında, "BATSO bünyesinde hizmet veren Batman ABİGEM'in hazırlamış olduğu 7 projeden altısının geçmiş olması ve Batman ili başvuruları arasında en başarlı seçilen Projenin Batman ABİGEM tarafından hazırlanmış olması bizi daha da sevinmiştir" dedi.

Batman'ın Bölge'de en fazla kaynak çekmeyi başaran il oldu
Konuyla ilgili DİKA'dan yapılan açıklamada da, Batman'ın Bölge'de DİKA 2013 mali desteklerinden en fazla kaynak çekmeyi başaran il olduğu belirtilerek, "Batman'dan proje başvurusu yapan KOBİ'lerin % 52'si destek almaya hak kazandı. 2013 yılında Batman'da 29 KOBİ Ajans hibe desteğinden yararlanabilecek. Destekler ile sanayi sektöründe il genelinde önemli bir kapasite artışının yaşanacağı öngörülüyor. Değerlendirmeler sonucunda Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında; Mardin'den 20, Batman'dan 29, Şırnak'tan 9 ve Siirt'ten ise 8 proje başvurusu olmak üzere toplam 66 proje başvurusu destek almaya hak kazanmıştır. Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programında Mardin'den 8, Batman'dan 4, Şırnak'tan 7 ve Siirt'ten 3 proje başvurusu olmak üzere toplam 22 proje başvurusu destek almaya hak kazanırken 2 proje de yedek listede yer almıştır" denildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir