• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Batman İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Koordinasyon Kurulunun 2013 yılı 3. dönem toplantısı saat 14.00'te Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Yılmaz Arslan'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, ilçe kaymakamları, Batman'daki kamu kurum müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Arslan, Batman'da yapılan ve devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulunarak, "Şuanda bizim envanterimizde 15 ayrı yatırımcı kuruluşa ait 342 adet ilimizde uygulanan proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam miktarı 2 milyar 60 milyon 455 bin TL civarındadır. Bu projeler için bu güne kadar yaklaşık 500 milyon TL harcama yapılmış ve 2013 yılı içinde yine 600 milyon TL'ye yakın para ayrıldı. Yıl içinde bu güne kadar 158 milyon 997 bin liralık da harcama gerçekleştirilmiş" dedi.

 

Projelerin sektörel bazdaki dağılımına da değinen Arslan, "342 projenin 19 tanesi tarım alanında, 42'si ulaştırma, 6'sı madencilik, 67'si enerji, 133'ü eğitim, 3'ü sağlık, 7'si yüksek öğretim ve 65 tanesi de bunların dışında kalan diğer sektörlerdir" ifadelerini kullandı.

 

Arslan'ın başkanlığında yapılan toplantıda il ve ilçelerdeki sorunlar, buralara yapılan yatırımlar masaya yatırılarak konular üzerinde tartışıldı.

 

Toplantıda kamu kurum müdür ve yetkilileri, yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının 2013 yılı 3. dönem yatırımcı kuruluş dönem raporunu, yatırım projeleri izleme raporunu, yatırım projeleri çalışma ve iş programını ve genel değerlendirme raporunu Arslan'a sundu.

 

Toplantıda her kurum, kendi çalışmaları hakkında detaylı bilgi vererek yapılan veya yapılması beklenen yatırımları geniş kapsamlı olarak tek tek anlatarak bilgi verdi.

 

Verilen bilgilerin ardından Arslan, sorunların çözümü noktasında önerilerde bulundu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir