• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Mersis sisteminde e- imza olmadan işlem yapılamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (VSMMMO) başkanı Yakup Simeklioğlu yazılı bir açıklama yaparak, Mersis şirket/firma kuruluş işlemleri, değişiklik ve kapanış işlemlerinin elektronik ortamda yapılan bir sistem olduğunu ifade etti.

Simeklioğlu, 'Odaya kayıtlı meslek mensuplarımız ile ilimizdeki mükelleflerimiz tarafından Mersis ve benzeri kamu kurumlarının elektronik projelerinde işlemlerini hızlı bir şekilde yapabilmeleri için mutlaka e-imza sahibi olmaları gerekmektedir.'uyarısında bulundu.
Simeklioğlu açıklamasının devamında, "Ülkemizde E-Devlet projesi geliştikçe ve yaygınlaştıkça devlet kurumları teker teker e-imza'lı uygulamalara geçmektedir.

Elektronik imza, belge hazırlama, onaylama gibi işlemlerin birçoğunda kullanılabilmektedir. Elektronik imza, vergi, pasaport, nüfus cüzdanı, ÖSS, sosyal güvenlik gibi işlemlerde, üniversitelerde, bankalarda, kamu kuruluşlarında, hastanelerde, elektronik sözleşmelerde ve elektronik postalarda, kısaca e-devlet, e-ticaret ve e-iş uygulamalarının tümünde kullanılan bir uygulamadır. E-imza ile halen EKAP, UYAP, Sanayi Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, E-Devlet Kapısı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Türk Patent Enstitüsü, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi, EPDK, Gümrük Müsteşarlığı, KOSGEB, WETİKS, TÜBİTAK, TEYDEB'de kullanılmaktadır.
Ülkemizde halen e-imza hizmeti sunan sınırlı sayıdaki firma bir yana ilimizde bu alanda hizmet veren firma bulunmayışından dolayı E-tugra bilişim hizmetleri arasında yapılan protokol sonucunda e-imza hizmeti için oda binamızda stant açılmış ve e-imza hizmeti verilmeye başlanmıştır. E-imza almak için başvuru formu, taahhütname ve Nüfus Cüzdanı gerekmektedir. Başvuru formuna ve taahhütnameye oda web sitemizden ulaşılabilmektedir. Van SMMM Odası olarak amacımız oda üyelerimiz ile ilimizdeki mükelleflerimize bu alanda da kolaylık sağlanmak amacıyla hareket edilmektedir." dedi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir