• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...

HABER MRK - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkındaki Yönetmelik çerçevesinde, turizm sektörünü geliştirmek, turizm yatırım ve işletmelerini teşvik etmek ve kullanılmayan atıl durumdaki kamu arazilerini ülke turizmine kazandırmak amacıyla Turizm Yatırımcılarına Kamu Arazisi Tahsisi Şartnamesi hazırladı.


Geçtiğimiz ocak ayında Resmi Gazete ve üç ulusal gazetede yayımlanarak kamuoyuna duyurulan şartnamede ilan edilen Antalya, Muğla, İzmir, Hatay, Uşak ve Artvin'deki toplam 12 taşınmazla ilgili başvurular yapıldı. Bu taşınmazlarla ilgili müzakereler 16 Temmuz'da gerçekleştirildi.


Müzakereler sonucunda, tahsis edilmesi planlanan kamu arazilerinde, başvuran firmaların şartnamede belirtilen tesisleri gerçekleştirmesiyle ülke turizmine toplam 1630 yatak kapasiteli konaklama tesisi ve 3 günübirlik tesis kazandırılmış olacak.


Firmalar tarafından sosyal ve etnik altyapıya katılım için teklif edilen 6 milyon 881 bin 500 TL de ülke turizminin altyapısının geliştirilmesinde kullanılacak. (İLKHA)