• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Hollande: Myanmar`dan Endişeliyiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fransa`ya resmi ziyarette bulunan Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı`nda bir araya geldi. Görüşmeden sonra Hollande`nin danışmanı Müslümanlara yönelik şiddetten endişeli olduklarını söyledi.

Elysee Sarayı`ndaki görüşme sonrasında bir açıklama yapılmazken, Başbakan Jean-Marc Ayrault`nun da Sein ile öğle saatlerinde çalışma yemeğinde görüştüğü açıklandı.

Fransız basını, her iki görüşmede de Sein`e ülkesinde demokrasiye geçiş sürecini hızlandırması çağrısında bulunduklarını yazdı. Hollande`ın bir danışmanı da basına yaptığı açıklamada, ``Fransa, bu ülkede geçiş sürecinin hızlanmasını ve siyasi tutukluların en kısa zamanda serbest bırakılmasını arzu ediyor`` ifadesini kullandı. Danışman, Uluslararası Kızılhaç Komitesi`nin bu ülkeye en kısa zamanda geri dönüşünün önemini vurgulayarak, Fransa`nın bu ülkedeki Müslüman azınlığa yönelik şiddet olaylarının devam etmesinden endişe duyduğunu ifade etti.

Sein, önceki gün resmi ziyaret için bulunduğu İngiltere`nin başkenti Londra`da ülkenin başbakanı David Cameron ile görüşmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir