• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Çalık Holding`ten İddialara Yalanlama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temiz kramponlar soruşturması kapsamı derinleritkçe yeni isimler de hava uçuşmaya başladı. Bugün basında yer alan iddialarda Aziz Yıldırım`ın şike soruşturmasından sorgulanması ve içeri alınmasında sürecin 21 Nisan`da başlamış olabileceği yer aldı. Haberlere göre 21 Nisan`da gerçekleşen 4 milyar dolarlık helikopter ihalesini alan konsorsiyumda Aziz Yıldırım yer alması düğmeye basılmasına neden oldu.

Holding`den yapılan açıklama;

"İhaleyi kaybeden Çalık`ın devreye girdiği iddia edilen haberlere bugün Çalık Holding`den açıklama geldi.

15 Temmuz 2011 tarihinde bazı internet sitelerinde, Türk futbolundaki şike soruşturmasına yönelik haberlerde Çalık Holding’le ilgili gerçek dışı ve iftira niteliğinde bazı ifadeler ve iddialar yer almıştır. Bu nedenle basınımızın ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapma gereği doğmuştur.

Çalık Holding haberdeki iddialarda yer aldığının aksine “21 Nisan 2011`de sonuçlanan 4 milyar dolarlık helikopter ihalesinde yer almamıştır. Çalık Holding’in sözü geçen ihale ile hiçbir ilgisi ve ihale süreci ile ilgili hiçbir çalışması olmamıştır.

Hal böyle iken, iş dünyasında açık, şeffaf, dürüst ve ilkeli çalışma biçimiyle ve yılların gayreti sonucu elde ettiği başarılarla ülkemiz için katma değer yaratmış olan ve faaliyet gösterdiği 14 ülkede toplam 20.000’den fazla kişiye istihdam sağlayan Çalık Holding ile ilgili gerçek dışı, hayali ve iftira niteliğindeki bu tür haberler ve yorumların sahiplerine ve bunlara yayınlarında yer veren mecralara karşı yasal haklarımızı kullanmaktan imtina etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz."

Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir