• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Mısır İntifadasıyla dayanışmaya çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL-Özgür-Der 'den yapılan yazılı açıklamada, yarın Fatih Camiinde Cuma namazı çıkışı Baltacı çetelerinin saldırıları sonucu şehid olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınacağı duyurusu yapıldı.

Batı dünyasının, medyasıyla birlikte darbeye ve milyonların darbe karşıtı gösterilerine kör kesildiği bir süreçten geçildiğine dikkat çekilen açıklamada"Mısır darbe yönetimi geçtiğimiz günlerde sabah namazı vaktinde gerçekleştirdiği katliama bir yenisini daha ekledi. Milyonların toplandığı Kahire'deki meydanlara bu kez teravih namazı vaktinde polis gücü ve "Baltacı" adı verilen milisleriyle saldıran darbe yönetimi 7 kardeşimizin katline ve yüzlerce kişinin yaralanmasına sebebiyet verdi.

Darbeci yönetiminin cinayetler serisine ve uluslararası kamuoyunun suskunluğuna rağmen başta Rabiatul Adeviyye Meydanı olmak üzere Mısır'ın tüm meydanlarını dolduran milyonların darbe karşıtı direnişini selamlıyoruz. Türkiyeli Müslümanlar olarak şehit edilen kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmak ve Mısır İslami direnişiyle dayanışmak amacıyla Cuma namazı sonrasında Fatih Camii'nde düzenleyeceğimiz gösteriye sorumluluk bilincine sahip ve duyarlı herkesin katılmasını bekliyoruz." denildi. (Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir