• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Çeçen mültecilerin Ramazan Sevinci - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yardım çalışmaları kapsamında bölgeye giden Cansuyu Derneği ekibini, Pankisi Vadisi girişinde bölgenin Çeçen halkı karşıladı. Ramazan dolayısıyla Türkiye`den gönderilen hayırseverlerin katkılarıyla bölge halkına 500 adet kumanya dağıtıldı ve ayrıca son olarak iftar programının düzenlendiği bölgede, halk Cansuyu ekibine sevgi gösterilerinde bulundu.

Yapılan gıda paketi dağıtımı ve iftardan sonra ise Cansuyu Derneği ekibi ile bölge halkı arasında düzenlenen sohbetler ile sıcak bir ortam sağlandı. Derneğin Çeçen Kampları Koordinatörü Muzaffer Arslan yaptığı değerlendirmede; "Pankisi yiğitleri olan Çeçen kardeşlerimiz yıllardan beri sıkıntı çektikleri Rus zulmünden elhamdülillah bir nebze olsun kurtulmuş olmanın rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmektedirler. Müslümanlar kardeştir, bu nedenle Ramazan ayının bu güzelliklerinden bir kez daha istifade ederek rahmet, mağfiret ve saadet ırmağından faydalanmak için gücümüz nispetinde azmediyoruz. Cansuyu her zaman her bölgede ihtiyaç içersinde olan kardeşlerimizin elinden tutacaktır" dedi.

Arslan; "Yıllar önce bu bölgede savaş vardı, savaş sonrasında tekrar ayağa kalkan Müslümanlar toparlandılar. Şu an görüyoruz ki Pankisi de bayram var. Bu sevinç tüm dünyaya örnek olmalıdır" şeklinde konuştu. (Erkan Yavuz-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir