• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Vanlı korucular süreçten memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Vanlı korucular başlatılan çözüm süreci sonrası en huzurlu dönemlerini yaşadıklarını belirttiler. Yaklaşık 6 aydır hiçbir çatışmanın olmaması korucuları sevindirirken, bazı sosyal haklarından yararlanamamalarına ise tepki gösteriyorlar.
Vanlı korucular kendileri için başlatılan hayvancılık eğitimini ise çok olumlu buldu.
Korucuların sosyal haklarının da üzerinde durulması gerektiğini söyleyen Sadık Fül, "Çözüm süreci çok iyi gidiyor. Şu an çok huzurluyuz. Böyle devam etmesini de Cenab-ı Allah'tan temenni ederiz. Şu anda bize düşen görevi yapmaktayız. Şu an geçimimiz hayvancılıkla yapıyoruz. Devletin verdiği maaş bizi geçindirmiyor. Birkaç öğrenci okutanı düşünün. Şu anki maaş ona yetmiyor." dedi.

Geçici köy korucuları başkanı Cihat Öntürk ise, "Geçici köy korucularının sorunlarının bir an önce gündeme gelmesini arzu ederiz. Geçici köy korucularının maaşına bir memur veya bir işçi gibi zam verilmiyor. Sosyal haklarımız dile getirilsin. 5 çocuk okutuyorum. Bunları okutamıyoruz. Gücümüz yetmiyor. Çözüm süreci şu an çok iyi gidiyor. Bu proje çok güzel; yalnız elimize ulaşırsa. Evet konuşuldu. Ardına atıldıysa bize faydası yok. Zaten çiftçilik yapıyorduk. Ancak yetiştiremiyoruz. Görevlerden dolayı. Köy kavgasına korucu, yol aramasına korucu, nöbet yerlerine korucu… Bu korucu zaten yetiştiremiyor ki" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir